Κατηγορία: Κρύο ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 460 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε ταρταρ
- 7 γρ. Spicemix Ras el hanout
- 12 γρ. Μουστάρδα Dijon
- 8 γρ. Nduja
- 150 ml. Ελαιόλαδο με άρωμα καπνού
- 100 γρ. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
- 25 γρ. Chopped bear’s garlic
- 160 γρ. Kίτρινη Passata
- 30 γρ. Tραγανό ρύζι με σκόρδο
- 35 γρ. Season pepper harissa
- 5 γρ. Πούδρα Acid yogurt
- 200 ml. Σάλτσα Pomodorella
- Pergamena di pane με ελαιόλαδο
- 6 γρ. Agar agar
- Fleur de sel
- Μαύρο πιπέρι Penja
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το Spicemix Ras el hanout, τη Μουσταρδα Dijon, τη Nduja, το ελαιόλαδο με άρωμα καπνού, το τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης, το chopped bear’s garlic, το season pepper harissa, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, τοποθετουμε στο ψυγείο,
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετουμε τη κίτρινη passata και τη μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να συμπυκνώνεται. Έπειτα, προσθέτουμε το Agar Agar (3γρ.) και χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ, περνάμε από σίτα και τοποθετουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το ελάχιστο μέχρι να σφίξει. Τέλος, περνάμε το μείγμα από μπλέντερ και το τοποθετουμε σε μπιμπερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την pomodorella για 15 λεπτά περίπου κ έπειτα προσθέτουμε 17γρ season pepper harissa και 3γρ agar agar και χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ. Περνάμε από σίτα, αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετουμε σε ένα squeezer.
- Σερβίρουμε το ταρταρ σε πλακα σερβιρίσματος σε 4 διαφορετικά σημεία, προσθέτουμε το τζελ κίτρινης passata, γαρνίρουμε με τραγανό ρύζι με σκόρδο, τη πούδρα acid yogurt και Fleur de sel. Συνοδεύουμε με Pergamena di pane με ελαιόλαδο.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.