Κατηγορία: Brunch
Υλικά για 4 μερίδες:
- Για τα pancakes:
- 3 αυγά
- 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Baking powder
- 20 γρ. Ras el Hanout
- 50 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- 20 γρ. Λάδι από φουντούκι
- 20 γρ. Μαύρη ζαχαρη
- 1 πρέζα Αλάτι
- Για το chutney μπανάνας:
- 2 τμχ Μπανάνες ψιλοκομμένες
- 80 γρ. Chinese five spices mix
- 20 γρ. Μέλι
- 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
- Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρου:
- 150 γρ. Dulce de leche
- 150 γρ. Satay
- 50 γρ. Γάλα καρύδας
- Για το σερβίρισμα:
- 15 γρ. Πέρλες σφένδαμο
- 5 φέτες τραγανό μπέικον ψημένο στο φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τα pancakes:
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ωραίο χυλωμένο μείγμα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε τα pancakes σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Για το chutney μπανάνας:
- Σ’ ένα τηγάνι τοποθετούμε το μέλι και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει έτσι ώστε να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρου:
- Σ’ ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
- Σερβίρισμα:
- Τοποθετούμε 3-4 pancakes σε ένα πιατο και ενδιάμεσα στρώνουμε από μια “γενναία” δόση chutney μπανάνας.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα φυστικοβούτυρου και γαρνίρουμε με το ψητό μπέικον και τις πέρλες σφένδαμου.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας