Συνταγές Magna Carta

Rainbow beet

Κατηγορία: Κρύο ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

  1. 500 γρ. Πολύχρωμα παντζάρια
  2. 40 γρ. Crumble κόκκινα φρούτα
  3. 40 γρ. Crumble παντζάρι-σουσάμι
  4. 20 γρ. Νιφάδες μαύρου σκόρδου
  5. 100 ml Λάδι καρύδι
  6. 120 γρ. Πέστο καρύδι
  7. 45 ml Ξύδι φραμπουάζ
  8. 30 γρ. Μέλι
  9. 2 γρ. Πιπέρι Szechuan
  10. 10 γρ. Τραγανή κινόα
  11. 200 γρ. Κατσικίσιο γάλα
  12. 150 γρ. Κατσικίσιο τυρί Chèvre
  13. 80 γρ. Proespuma
  14. Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το μέγεθός τους).
  2. Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες.
  3. Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι καρυδιού, το ξύδι φραμπουάζ, το μέλι και το πιπέρι szechuan και χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
  4. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και ζεσταίνουμε.
  5. Χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ να λιώσει το τυρί, προσθέτουμε την proespuma και ξαναχτυπάμε.
  6. Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα και το τοποθετούμε σε σιφόν.
  7. Σερβίρουμε τα παντζάρια σε πιάτα με κυκλική φορά εναλλάξ με διαφορετικό χρώμα.
  8. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Προσθέτουμε το dressing φραμπουάζ και τον αφρό από κατσικίσιο τυρί.
  10. Για το τελείωμα του πιάτου χρησιμοποιούμε τις νιφάδες μαύρου σκόρδου, το crumble κόκκινων φρούτων, την τραγανή κινόα και το crumble παντζάρι-σουσάμι. 

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: