Κατηγορία: Κρύο ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. Πολύχρωμα παντζάρια
- 40 γρ. Crumble κόκκινα φρούτα
- 40 γρ. Crumble παντζάρι-σουσάμι
- 20 γρ. Νιφάδες μαύρου σκόρδου
- 100 ml Λάδι καρύδι
- 120 γρ. Πέστο καρύδι
- 45 ml Ξύδι φραμπουάζ
- 30 γρ. Μέλι
- 2 γρ. Πιπέρι Szechuan
- 10 γρ. Τραγανή κινόα
- 200 γρ. Κατσικίσιο γάλα
- 150 γρ. Κατσικίσιο τυρί Chèvre
- 80 γρ. Proespuma
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το μέγεθός τους).
- Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές φέτες.
- Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι καρυδιού, το ξύδι φραμπουάζ, το μέλι και το πιπέρι szechuan και χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και ζεσταίνουμε.
- Χτυπάμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ να λιώσει το τυρί, προσθέτουμε την proespuma και ξαναχτυπάμε.
- Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα και το τοποθετούμε σε σιφόν.
- Σερβίρουμε τα παντζάρια σε πιάτα με κυκλική φορά εναλλάξ με διαφορετικό χρώμα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το dressing φραμπουάζ και τον αφρό από κατσικίσιο τυρί.
- Για το τελείωμα του πιάτου χρησιμοποιούμε τις νιφάδες μαύρου σκόρδου, το crumble κόκκινων φρούτων, την τραγανή κινόα και το crumble παντζάρι-σουσάμι.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

