Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 kg. Καλαμάρι
- 70 gr. Κρέμα πεκορίνο
- 5 gr. Πιπέρι καπνιστό
- 220 gr. Nantua sauce
- 5 gr. Sea curry
- 8 gr. Sucro emul
- 15 gr. Tempura
- 5 gr. Πούδρα κόκκινης πιπεριάς
- 10 γρ. Λάδι αστακού
- 50 ml. Νερό
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε julienne το καλαμάρι και αφού το τοποθετήσουμε σε σακούλες vacuum, μαγειρέυουμε σε sous vide στους 62 βαθμούς για 11 λεπτά
- Στην συνέχεια, τοποθετούμε σε μια μπασίνα το καλαμάρι με την κρέμα πεκορίνο και το καπνιστό πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα και να γλασάρει το καλαμάρι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς τη nantua sauce και αναμειγνύουμε με το sea curry και το sucro emul. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ εώς ότου δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια της σάλτσας.
- Σε μια μικρή μπασίνα αναμειγνύουμε την tempura με το παγωμένο νερό και τοποθετούμε μέσα τα κεφάλια από το καλαμάρι. Έπειτα τηγανίζουμε σε δυνατή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιατο, χρησιμοποιώντας την σάλτσα με τον αφρό ώς βάση, στην μέση το καλαμάρι και στην κορυφή το τραγανό κεφάλι.
- Τέλος προσθέτουμε λάδι αστακού και πασπαλίζουμε με πούδρα κόκκινης πιπεριάς.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Costos SA & Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.