Συνταγές Magna Carta

Ring of Asia

Κατηγορία: Σούπα

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 300 γρ. Ταϊλανδέζικη πάστα κόκκινου κάρυ
  2. 180 γρ. Κρέμα τόφου 
  3. 35 γρ. Spicemix Vadouvan
  4. 60 ml. Μαρινάτα Ginger, lemon & chilli 
  5. 20 γρ. Τραγανό ρύζι
  6. 3 κρεμμύδια ξερά
  7. 400 ml. Γάλα καρύδας 
  8. 20 ml. Λάδι από καρύδα
  9. 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού
  10. 1,5 κιλό Γλυκοπατάτες
  11. 2 Πράσα
  12. Αλάτι & Πιπέρι
  13. Ελαιόλαδο 

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε 1 κιλό γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες και τις σοτάρουμε και αυτές.
  3. Προσθέτουμε το καρύκευμα Vadouvan και το γάλα καρύδας.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέτουμε το κόκκινο ταϊλανδέζικο κάρυ και το λάδι καρύδας. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  6. Διορθώνουμε στη γεύση.
  7. Κόβουμε τα 500 γρ. γλυκοπατάτες σε κύβους και τα μαρινάρουμε με τη μαρινάτα ginger, lemon & chilli.
  8. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε την σούπα κάρυ στο κέντρο αφού έχουμε δημιουργήσει ένα στεφάνι με την ψητή γλυκοπατάτα, το τραγανό ρύζ, και τη κρέμα τόφου. Τέλος βάζουμε λίγο φρέσκο γάλα καρύδας.     

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: