Συνταγές Magna Carta

Risotto alla contadina

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 12 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 250 γρ. Ρύζι Carnaroli
  2. 120 γρ. Σάλτσα Rosolata
  3. 100 γρ. Ρεβύθια (έτοιμα προς χρήση)
  4. 5 γρ. Λευκό Penja I.G.P. (Africa, Cameroon)
  5. 40 γρ. Nduja
  6. 200 γρ. Κρέμα ρεβυθιού
  7. 60 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι
  8. 12 γρ. Season pepper χαρίσα
  9. 15 γρ. Spicemix del mondo Medina (Middle East)
  10. 100 γρ. Τσορίθο
  11. 1 κρεμμύδι 
  12. 200 ml Λευκό κρασί
  13. 500 ml Ζωμό λαχανικών
  14. 300 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη 
  15. 150 γρ. Βούτυρο
  16. Ελαιόλαδο, Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Όταν προσθέσουμε όλο το ζωμό και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη σάλτσα rosolata και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το season pepper χαρίσα, και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο.
  6. Διορθώνουμε στη γεύση και σερβίρουμε.
  7. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ρεβυθιού με λίγο ζωμό λαχανικών, το λευκό πιπέρι penja και λίγο αλάτι, και την προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
  8. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα ρεβύθια και τα καρυκεύουμε με το spicemix del mondo Medina και τα προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
  9. Τέλος, προσθέτουμε την nduja σε μικρά κενέλ, τα τραγανά πεπερόνι και το τσορίθο σε λεπτές φέτες.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: