Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 12 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. Ρύζι Carnaroli
- 120 γρ. Σάλτσα Rosolata
- 100 γρ. Ρεβύθια (έτοιμα προς χρήση)
- 5 γρ. Λευκό Penja I.G.P. (Africa, Cameroon)
- 40 γρ. Nduja
- 200 γρ. Κρέμα ρεβυθιού
- 60 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι
- 12 γρ. Season pepper χαρίσα
- 15 γρ. Spicemix del mondo Medina (Middle East)
- 100 γρ. Τσορίθο
- 1 κρεμμύδι
- 200 ml Λευκό κρασί
- 500 ml Ζωμό λαχανικών
- 300 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. Βούτυρο
- Ελαιόλαδο, Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν προσθέσουμε όλο το ζωμό και το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη σάλτσα rosolata και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το season pepper χαρίσα, και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο.
- Διορθώνουμε στη γεύση και σερβίρουμε.
- Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ρεβυθιού με λίγο ζωμό λαχανικών, το λευκό πιπέρι penja και λίγο αλάτι, και την προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα ρεβύθια και τα καρυκεύουμε με το spicemix del mondo Medina και τα προσθέτουμε πάνω από το ριζότο.
- Τέλος, προσθέτουμε την nduja σε μικρά κενέλ, τα τραγανά πεπερόνι και το τσορίθο σε λεπτές φέτες.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

