Συνταγές Magna Carta

Sopa de elote

Κατηγορία: Σούπα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 600 γρ. Καλαμπόκι 
  2. 900 γρ, Σελινοριζα
  3. 400 γρ. Ξερό κρεμμύδι λευκό
  4. 400 ml. Γάλα αμυγδάλου 
  5. 90 γρ. Spice mix del mondo Cajun 
  6. 15 γρ. Tajin
  7. 120 γρ. Galangal αλεσμένο
  8. 20 ml Λάδι από καρύδα
  9. 20 ml. Ξύδι Kaffir lime
  10. 25 γρ. Τραγανό καλαμπόκι
  11. 120 ml Πάστα panca chilli 
  12. 100 γρ. Μαύρα φασόλια  
  13. 45 γρ. Πιπεριές piquillo 
  14. Τσίλι σε ίνες
  15. 60 ml Σάλτσα chamoy 
  16. 5 γρ. Green fresh & salted pepper 
  17. Αλάτι 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε τα κρεμμύδια την σελινόριζα και το καλαμπόκι 
  2. Προσθέτουμε της πιπεριές piquillo και συνεχίζουμε να σωτάρουμε 
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ready sauce chamoy και ανακατεύουμε 
  4. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το galangal, το spice mix del mondo Cajun και ανακατεύουμε 
  5. Χαμηλώνουνε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου 
  6. Τέλος χτυπάμε σε μίξερ, περνάμε από σίτα και προσθέτουμε το kaffir lime και διορθώνουμε στο αλάτι 
  7. Για τα μαύρα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και tajin
  8. Για τα τσιπς από τορτίγια, κουνούμε με ένα κουπάτ τις τορτίγιες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις καρυκεύουμε με tajin
  9. Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα μαύρα φασόλια, τσίλι σε ίνες, βρασμένο καλαμπόκι, τραγανό καλαμπόκι, tajin και μια κουτάλια πάστα panca chilli σε κάθε πιάτο 

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: