Κατηγορία: Σούπα
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 600 γρ. Καλαμπόκι
- 900 γρ, Σελινοριζα
- 400 γρ. Ξερό κρεμμύδι λευκό
- 400 ml. Γάλα αμυγδάλου
- 90 γρ. Spice mix del mondo Cajun
- 15 γρ. Tajin
- 120 γρ. Galangal αλεσμένο
- 20 ml Λάδι από καρύδα
- 20 ml. Ξύδι Kaffir lime
- 25 γρ. Τραγανό καλαμπόκι
- 120 ml Πάστα panca chilli
- 100 γρ. Μαύρα φασόλια
- 45 γρ. Πιπεριές piquillo
- Τσίλι σε ίνες
- 60 ml Σάλτσα chamoy
- 5 γρ. Green fresh & salted pepper
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε τα κρεμμύδια την σελινόριζα και το καλαμπόκι
- Προσθέτουμε της πιπεριές piquillo και συνεχίζουμε να σωτάρουμε
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την ready sauce chamoy και ανακατεύουμε
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το galangal, το spice mix del mondo Cajun και ανακατεύουμε
- Χαμηλώνουνε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου
- Τέλος χτυπάμε σε μίξερ, περνάμε από σίτα και προσθέτουμε το kaffir lime και διορθώνουμε στο αλάτι
- Για τα μαύρα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και tajin
- Για τα τσιπς από τορτίγια, κουνούμε με ένα κουπάτ τις τορτίγιες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις καρυκεύουμε με tajin
- Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε με τα μαύρα φασόλια, τσίλι σε ίνες, βρασμένο καλαμπόκι, τραγανό καλαμπόκι, tajin και μια κουτάλια πάστα panca chilli σε κάθε πιάτο
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

