Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. Γαρίδες
- 80 γρ. Chipotle sauce
- 12 γρ. Μελάνι σουπιάς
- 120 γρ. Πάστα Aji Amarillo
- 100 γρ. Bisque
- 40 γρ. Crumble μαύρου σκόρδου
- 20 γρ. Gomasio θαλασσινών
- 35 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών
- 20 γρ. Κουρκουμά
- 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
- 20 ml Χυμό lime
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με τη ready sauce chipotle.
- Τις περνάμε από μεταλλικά σουβλάκια και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κελύφοι από τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, την πάστα Aji Amarillo, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
- Έπειτα περνάμε από μίξερ και από ψιλή σίτα.
- Προσθέτουμε το χυμό lime και διορθώνουμε στο αλάτι.
- Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη bisque μαζί με 100 γραμμάρια νερό και το μελάνι σουπιάς, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών και προσθέτουμε ζεστό νερό, αφήνουμε για 5’ να ενυδατωθεί το μείγμα και έπειτα σουρώνουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και χυμό lime.
- Για το σερβίρισμα τοποθετούμε τις δύο σάλτσες στο πιάτο, από πάνω το σουβλάκι γαρίδας και την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών.
- Τέλος γαρνίρουμε με το gomasio θαλασσινών και το crumble μαύρου σκόρδου.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.