Συνταγές Magna Carta

Splash it!

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 500 γρ. Γαρίδες
  2. 80 γρ. Chipotle sauce
  3. 12 γρ. Μελάνι σουπιάς
  4. 120 γρ. Πάστα Aji Amarillo
  5. 100 γρ. Bisque
  6. 40 γρ. Crumble μαύρου σκόρδου
  7. 20 γρ. Gomasio θαλασσινών
  8. 35 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών
  9. 20 γρ. Κουρκουμά
  10. 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
  11. 20 ml Χυμό lime
  12. Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με τη ready sauce chipotle.
  2. Τις περνάμε από μεταλλικά σουβλάκια και τις ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  3. Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κελύφοι από τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, την πάστα Aji Amarillo, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
  4. Έπειτα περνάμε από μίξερ και από ψιλή σίτα.
  5. Προσθέτουμε το χυμό lime και διορθώνουμε στο αλάτι.
  6. Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη bisque μαζί με 100 γραμμάρια νερό και το μελάνι σουπιάς, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών και προσθέτουμε ζεστό νερό, αφήνουμε για 5’ να ενυδατωθεί το μείγμα και έπειτα σουρώνουμε.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και χυμό lime.
  9. Για το σερβίρισμα τοποθετούμε τις δύο σάλτσες στο πιάτο, από πάνω το σουβλάκι γαρίδας και την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών.
  10. Τέλος γαρνίρουμε με το gomasio θαλασσινών και το crumble μαύρου σκόρδου.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: