Συνταγές Magna Carta

Taco Mas

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. Τορτίγιες
  2. 1 κιλό Μοσχαρίσιο κιμά
  3. 180 γρ. Σάλτσα mexicana
  4. 200 γρ. Σάλτσα Chili con carne
  5. 150 γρ. Μαύρα φασόλια
  6. 15 γρ. Τραγανό καλαμπόκι (Freeze-drying)
  7. 25 γρ. Σάλτσα Mole
  8. 120 ml Spice oil κύμινο ρίγανη
  9. 250 γρ. Τομάτα San Marzano
  10. 30 γρ. Πάστα τσίλι rocoto
  11. 120 γρ. Φασόλια Μεξικάνος σε σάλτσα
  12. 20 γρ. Spicemix Cajun (North America, Tex Mex)
  13. 8 γρ. Tajin (Latin America, Mexico)
  14. 90 γρ. Σάλτσα Lemon coriander
  15. 300 γρ. Basmati καπνιστό
  16. 150 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  17. Φρέσκο Κόλιανδρο
  18. Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει “σπάει”.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα chili con carne, το spice oil, την τομάτα San Marzano, την πάστα chili rocoto, το cajun και τα φασόλια μεξικάνος και μαγειρεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά για περίπου 1.5 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το καπνιστό basmati, 600 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να “πιει” όλο το νερό.
  4. Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σάλτσα lemon coriander κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Σερβίρουμε τα τάκος και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και τραγανό καλαμπόκι.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: