Συνταγές Magna Carta

The purple forest

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

 1. 250γρ. Vialone Nano
 2. 120γρ. Κρέμα viola
 3. 90γρ. Κρέμα 5 τυριά
 4. 500ml Ξύδι φραμπουάζ
 5. 5γρ. Τραγανό φραμπουάζ freeze-dry (ολόκληρο)
 6. 7γρ. Gellan gum
 7. 500ml Ζωμό λαχανικών 
 8. 200γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 9. 20γρ. Σκορδο ψιλοκομμένο
 10. 200ml Κόκκινο κρασί 
 11. 120γρ. Βούτυρο
 12. 120γρ. Παρμεζάνα τριμμένη 
 13. 10γρ. Πέρλες balsamico di Modena
 14. 5γρ. Verbena berry

Εκτέλεση:

 1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκορδο σε μέτρια φωτια. Έπειτα, προσθέτουμε το vialone nano και συνεχίζουμε να σωταρουμε για λίγο.
 2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σε δόσεις ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις ρίξουμε όλο τον ζωμό και αρχίσει να χυλώνει το ρύζι προσθέτουμε τη κρέμα viola, τη κρέμα 5 τυριά(50γρ) και ανακατεύουμε καλά.
 3. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να χυλώσει το ριζότο. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
 4. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ξύδι φραμπουάζ και το verbena και σε δυνατή φωτια το αφήνουμε να πάρει βρασμό. Προσθέτουμε το gellan gum και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
 5. Περνάμε από σίτα και  τοποθετουμε το ξύδι σε ταψι με slim pad  και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Τέλος, κόβουμε με κουπατ σε στρογγυλό σχήμα.
 6. Σερβίρουμε το ριζότο, τοποθετούμε το πέπλο από ξύδι φραμπουάζ και τις πέρλες balsamico di Modena, dots από την κρέμα 5 τυρια(40γρ) και γαρνίρουμε με τραγανό φραμπυάζ freeze dry.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: