Συνταγές Magna Carta

The sweet valley

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 160 γρ. Βάση για κροκάν αμυγδάλου
  2. 5 γρ. Tonka beans
  3. 100 ml. Dulche de leche 
  4. 200 ml. Kρέμα ζαχαροπλαστικής φουντούκι
  5. 60 γρ. Αγριοκέρασα
  6. 100 γρ Πανακότα
  7. 850 ml. γάλα 
  8. 375 ml. κρέμα γαλακτος
  9. 40 γρ  Zελέ κρασιού chianti
  10. 120 γρ Crunch μαύρης σοκολάτας με εσπρέσο
  11. Πέρλες καραμέλας
  12. 750 γρ. τυρί κρέμα 
  13. 500 γρ. λευκη κουβερτούρα 
  14. 30 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια 

Χρόνος προετοιμασίας: 12ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

Για τη πανακότα:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και του δίνουμε μια βράση.
  2. Προσθέτουμε τη πανακότα, τη κρέμα ζαχαροπλαστική φουντούκι και ανακατεύουμε.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες

Για το κροκάν αμυγδάλου:

  1. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε 4 δώσεις των 40 γραμμαρίων και τις απλώνουμε ελαφρώς με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε 1 λεπτό να αρχίσει να κρυώνει το κροκάν.
  4.  Με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε ένα κυλινδρικό καλούπι για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
  5. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. 

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας με tonka:

  1. Σε ένα μπεν μαρι τοποθετούμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη λευκή κουβερτούρα, τα tonka beans και τα αφήνουμε να λιώσουν τελείως.
  2. Μόλις λιώσουν αφαιρούμε τα tonka beans και σε μια μπασινα ενώνουμε με το τυρί κρέμα. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  3.  Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο 12 ώρες.
  4. Μόλις κρυώσει το μείγμα το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. 

Για το dulce de leche:

  1. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το dulche de leche και το χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ μέχρι να πάρει λεία υφή και έπειτα το τοποθετούμε σε μπιμπερό.  

Για το σερβίρισμα:

  1. Τοποθετούμε τη πανακότα στο πιάτο, περιχύνουμε με dulce de leche και από πάνω προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.
  2. Δίπλα προσθέτουμε το crunch μαύρης σοκολάτα με εσπρέσο και από πάνω το κροκάν αμυγδάλου αφού το έχουμε γεμίσει με την κρέμα λευκής σοκολάτας και τις πέρλες καραμέλας.
  3. Τελειώνουμε το σερβίρισμα με μερικά αγριοκέρασα και ζελέ κρασιού chianti 

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: