Κατηγορία: Επιδόρπιο
Υλικά για 4 μερίδες:
- 160 γρ. Βάση για κροκάν αμυγδάλου
- 5 γρ. Tonka beans
- 100 ml. Dulche de leche
- 200 ml. Kρέμα ζαχαροπλαστικής φουντούκι
- 60 γρ. Αγριοκέρασα
- 100 γρ Πανακότα
- 850 ml. γάλα
- 375 ml. κρέμα γαλακτος
- 40 γρ Zελέ κρασιού chianti
- 120 γρ Crunch μαύρης σοκολάτας με εσπρέσο
- Πέρλες καραμέλας
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. λευκη κουβερτούρα
- 30 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
Χρόνος προετοιμασίας: 12ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Εκτέλεση:
Για τη πανακότα:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και του δίνουμε μια βράση.
- Προσθέτουμε τη πανακότα, τη κρέμα ζαχαροπλαστική φουντούκι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα στις φόρμες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Για το κροκάν αμυγδάλου:
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε 4 δώσεις των 40 γραμμαρίων και τις απλώνουμε ελαφρώς με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε 1 λεπτό να αρχίσει να κρυώνει το κροκάν.
- Με μια σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε ένα κυλινδρικό καλούπι για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας με tonka:
- Σε ένα μπεν μαρι τοποθετούμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη λευκή κουβερτούρα, τα tonka beans και τα αφήνουμε να λιώσουν τελείως.
- Μόλις λιώσουν αφαιρούμε τα tonka beans και σε μια μπασινα ενώνουμε με το τυρί κρέμα. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο 12 ώρες.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για το dulce de leche:
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το dulche de leche και το χτυπάμε με ένα ραβδομπλεντερ μέχρι να πάρει λεία υφή και έπειτα το τοποθετούμε σε μπιμπερό.
Για το σερβίρισμα:
- Τοποθετούμε τη πανακότα στο πιάτο, περιχύνουμε με dulce de leche και από πάνω προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.
- Δίπλα προσθέτουμε το crunch μαύρης σοκολάτα με εσπρέσο και από πάνω το κροκάν αμυγδάλου αφού το έχουμε γεμίσει με την κρέμα λευκής σοκολάτας και τις πέρλες καραμέλας.
- Τελειώνουμε το σερβίρισμα με μερικά αγριοκέρασα και ζελέ κρασιού chianti
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.