Συνταγές Magna Carta

The ultimate bread basket

Κατηγορία: Welcome

Χωριάτικο με πράσινο σιτάρι και κινόα

Υλικά για 1 ψωμί

  1. 300 γρ. Αλεύρι σκληρό
  2. 80 γρ. Σιτάρι πράσινο καβουρδισμένο (freekeh)
  3. 100 γρ. Galangal αλεσμένο
  4. 4 γρ. Μαγιά ξερή
  5. 300 γρ. Νερό χλιαρό
  6. 10 γρ. Αλάτι 
  7. 20 γρ. Μείγμα κινόα (ωμή) 

Χρόνος προετοιμασίας: 13 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Υλικά για 8-10 μερίδες συνοδευτικού 30-50 γρ. (dip) : La Terra

  1. 1 κρεμμύδι
  2. 200 γρ. Μαύρη φακή Beluga
  3. Λάδι λευκής τρούφας
  4. Λάδι τσίλι
  5. Αλάτι
  6. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
  7. Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ψωμί:
    1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι , το Galangal, το αλάτι και το πράσινο σιτάρι και ανακατεύουμε.
    2. Στο σκεύος που έχουμε το νερό προσθέτουμε μέσα την μαγιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
    3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό και υδαρές ζυμάρι.
    4. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να ωριμάσει για 12 ώρες.
    5. Μετά από 12 ώρες απλώνουμε το ζυμάρι στον πάγκο με λίγο αλεύρι και το διπλώνουμε σταυρωτά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κυψέλες κατά την διάρκεια του ψησίματος .
    6. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
    7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βάθους αφού βάλουμε μέσα και μια γάστρα μαζί με το καπάκι της.
    8. Τοποθετούμε το ζυμάρι μέσα στην καυτή γάστρα, το βρέχουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε την κινόα σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού.
    9. Ψήνουμε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και για αλλά 15 χωρίς καπάκι. 
    10. Μόλις βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο το αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα να κρυώσει πριν το κόψουμε.
  2. Για το συνοδευτικό:
    1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε 1 κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
    2. Προσθέτουμε 200 γραμμάρια μαύρες φακές Beluga, τις σοτάρουμε λίγο και έπειτα, σκεπάζουμε με νερό. 
    3. Μόλις οι φακές “πιούνε” όλα τα υγρά και έχουν μαλακώσει αρκετά χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
    4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι λευκής τρούφας και λίγο νερό αν χρειαστεί.
    5. Σερβίρουμε και από πάνω προσθέτουμε λάδι τσίλι.

 Ψωμί φόρμας με σπιρουλίνα και τσία

Υλικά για 2 ψωμί

  1. 450 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 8 γρ. Μαγιά ξερή
  3. 300 γρ. Νερό χλιαρό
  4. 10 γρ. Νιφάδες σπιρουλίνας
  5. 12 γρ. Αλάτι 
  6. 20 γρ. Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Υλικά για 10 μερίδες συνοδευτικού 50 γρ. (dip): Sea Mayo

  1. 1 αυγό
  2. 150 γρ. Πέστο Cetarese
  3. 20 γρ. Hummus di mare αντζούγια με λεμόνι και κάπαρη
  4. Μουστάρδα Dijon
  5. 200 ml. Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ψωμί:
    1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε .
    2. Στο σκεύος με το νερό προσθέτουμε την μαγιά και την σπιρουλίνα έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να λιώσει η σπιρουλίνα. Το νερό θα γίνει σκούρο πράσινο.
    3. Έπειτα προσθέτουμε το νερό στο αλεύρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
    4. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κα αφήνουμε το ζυμάρι να ωριμάσει για 6 ώρες.
    5. Έπειτα από 6 ώρες τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο και με την βοήθεια αλευριού το ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά.
    6. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το τοποθετούμε σε δύο μακρόστενες φόρμες ελαφρός λαδωμένες.
    7. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. 
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 25-30 λεπτά.
    9. Αφήνουμε να κρυώσουν τα ψωμιά και ξεφορμάρουμε. 
  2. Για το συνοδευτικό:
    1. Σε να μπολ προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού, το πέστο cetarese, το hummus di mare αντζούγια με λεμόνι και κάπαρη, μια κουταλιά μουστάρδα Dijon και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
    2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να μοιάζει με μια σκούρη μαγιονέζα.

Focaccia Mediterranea

Υλικά για 1 ψωμί

  1. 500 γρ. Αλεύρι σκληρό
  2. 8 γρ. Μαγιά ξερή
  3. 300 γρ. Νερό χλιαρό
  4. 10 γρ. Αλάτι 
  5. 20 γρ. Ελαιόλαδο
  6. 200 γρ. Perla rossa
  7. 200 γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
  8. 100 γρ. Πέστο βασιλικού
  9. Fleur de sel I.G.P. (Ανθός αλατιού)
  10. Φύλλα βασιλικού
  11. Aceto balsamico με γεύση δενδρολίβανου

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Υλικά για 10 μερίδες συνοδευτικού 30-40 γρ.(dip): Cheesy

  1. 200 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
  2. 80 γρ. Κρέμα γάλακτος
  3. 30 γρ. Πέστο βασιλικού
  4. 20 γρ. Κρέμα βαλσάμικο με πέστο βασιλικού

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ψωμί:
    1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
    2.  Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνομε για 5 λεπτά περίπου.
    3. Σκεπάζουμε το ζυμάρι κ αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
    4. Μετά από μια ώρα μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το απλώνουμε με τα δάχτυλα μας με τη βοήθεια ελαιόλαδου.
    5.  Σκεπάζουμε κ αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει. 
    6. Τέλος, τοποθετούμε τα τοματίνια, το πέστο βασιλικού, το Fleur de sel κai ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
    7. Αφήνουμε τη Focaccia να κρυώσει και τοποθετούμε τα φύλλα βασιλικού από πάνω.
  2. Για το συνοδευτικό:
    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Υλικά για 1 ψωμί 

Brioche με καβουρδισμένη καρύδα και φυστίκια

  1. 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 4 γρ. Μαγιά ξερή
  3. 190 γρ. Γάλα
  4. 30 γρ. Άχνη ζάχαρη
  5. 3 αυγά
  6. 100 γρ. Βούτυρο
  7. 150 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
  8. 40 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  9. 10 γρ. Αλάτι 
  10. 20 γρ. Ελαιόλαδο
  11. Fleur de sel I.G.P. (Ανθός αλατιού)

Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά

Υλικά για 8-10 μερίδες συνοδευτικού 30-40 γρ.(dip): Satay aromatic butter

  1. 100 γρ. Βούτυρο
  2. 100 γρ. Satay sauce (Σάλτσα φυστικοβούτυρου)
  3. 30 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
  4. 15 γρ. Λάδι από φυστίκι
  5. 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ψωμί:
    1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    3. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου. Ανακατεύουμε και πλάθουμε με το χέρι μας μέχρι να δημιουργήσουμε ένα αφράτο και μαλακό ζυμάρι.
    4. Μετά από 10 ώρες μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και με την βοήθεια αλευριού τη ζυμώνουμε και τη χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη. 
    5. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για 10 ώρες περίπου.
    6. Αλευρο-βουτυρώνουμε δυο φόρμες και τοποθετούμε μέσα στην κάθε μια 6 μπαλάκια. 
    7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου.
    8. Μετά από μια ώρα αλείφουμε τα ζυμάρια με αυγό και πασπαλίζουμε με το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού καθώς και λίγο ανθό αλατιού. 
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
  2. Για το συνοδευτικό:
    1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τη Satay sauce , το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου, το λάδι από φυστίκι και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
    2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    3. Τοποθετούμε σε μεμβράνη και τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    4. Ξετυλίγουμε κ κόβουμε σε φέτες.

Τα τραγανά φύλλα ζύμης…

  1. Τραγανά φύλλα ζύμης με δενδρολίβανο
  2. Τραγανά φύλλα ζύμης με κρεμμύδι
  3. Τραγανά φύλλα ζύμης με ελαιόλαδο
  4. Τραγανά φύλλα ζύμης με ενεργό άνθρακα

Χρόνος προετοιμασίας: 0 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: μερικά δευτερόλεπτα!!

Εκτέλεση:

  1. Σπάστε ακανόνιστα τα τραγανά φύλλα ζύμης και είστε έτοιμοι!


Και τώρα όλοι μαζί!!

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: