Συνταγές Magna Carta

Vitello tonnato

Κατηγορία:  Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 600 γρ. Μοσχαρίσιο νουά
  2. 500 γρ. Τόνος τεμαχισμένος σε ηλιέλαιο
  3. 3 τμχ Καρότα
  4. 2 τμχ Ξερό κρεμμύδι
  5. 2 τμχ Σέλερι
  6. 1 σκελίδα Σκόρδο
  7. 100 γρ. Κάπαρη σε άλμη
  8. 100 γρ. Κορνισόνς
  9. 20 γρ. Γάρος από αντζούγιες
  10. 200 γρ. Λευκό κρασί
  11. 10 γρ. Αλάτι με σέλινο
  12. 20 γρ. Season pepper φύκια λεβάντα
  13. 300 γρ. Hollandaise
  14. Ελαιόλαδο
  15. Κάπαρη με κοτσάνι κατά προτίμηση
  16. Κάπαρη τραγανή κατά προτίμηση
  17. Seaweed bacon κατά προτίμηση

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Καρυκεύουμε το μοσχαρίσιο νουά με το season pepper φύκια λεβάντα και το αλάτι με σέλινο.
  2. Σε’ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το νουά απ’ όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι.
  4. Προσθέτουμε την κάπαρη, τα κορνισόνς και τον τόνο.
  5. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο νουά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  6. Προσθέτουμε το γάρο από αντζούγιες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι κι αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 10-15 λεπτά.
  7. Έπειτα αφαιρούμε το νουά και προσθέτουμε την hollandaise.
  8. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα στην κατσαρόλα.
  9. Κόβουμε το νουά σε λεπτές φέτες.
  10. Τηγανίζουμε το seaweed bacon σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό.
  11. Σερβίρουμε την κρέμα τόνου και το μοσχαρίσιο νουά γαρνίροντας με την κάπαρη κοτσάνι, την τραγανή κάπαρη και το τηγανισμένο seaweed bacon.
Tags: