Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 600 γρ. Μοσχαρίσιο νουά
- 500 γρ. Τόνος τεμαχισμένος σε ηλιέλαιο
- 3 τμχ Καρότα
- 2 τμχ Ξερό κρεμμύδι
- 2 τμχ Σέλερι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 100 γρ. Κάπαρη σε άλμη
- 100 γρ. Κορνισόνς
- 20 γρ. Γάρος από αντζούγιες
- 200 γρ. Λευκό κρασί
- 10 γρ. Αλάτι με σέλινο
- 20 γρ. Season pepper φύκια λεβάντα
- 300 γρ. Hollandaise
- Ελαιόλαδο
- Κάπαρη με κοτσάνι κατά προτίμηση
- Κάπαρη τραγανή κατά προτίμηση
- Seaweed bacon κατά προτίμηση
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Καρυκεύουμε το μοσχαρίσιο νουά με το season pepper φύκια λεβάντα και το αλάτι με σέλινο.
- Σε’ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το νουά απ’ όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι.
- Προσθέτουμε την κάπαρη, τα κορνισόνς και τον τόνο.
- Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο νουά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε το γάρο από αντζούγιες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι κι αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά για 10-15 λεπτά.
- Έπειτα αφαιρούμε το νουά και προσθέτουμε την hollandaise.
- Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε το νουά σε λεπτές φέτες.
- Τηγανίζουμε το seaweed bacon σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σερβίρουμε την κρέμα τόνου και το μοσχαρίσιο νουά γαρνίροντας με την κάπαρη κοτσάνι, την τραγανή κάπαρη και το τηγανισμένο seaweed bacon.