Pizza project

Ceasar’s Crown

Τύπος άλευρου:

Pulcinella Oro

Μέθοδος ζύμωσης: Direct

Ενυδάτωση: 67%

Χρόνος ωρίμανσης: 48 ώρες

Υλικά για 1 πίτσα:

  1. 300 gr. Μπαλάκι πίτσας
  2. 100g Κρέμα Παρμεζάνας
  3. 30g Κρεμα Γάλακτος
  4. 50g Mozzarella Fior di Latte
  5. 25g Ceasar’s Crumble
  6. 8g Γάρος από αντζούγιες
  7. 5g Τραγανό καλαμπόκι
  8. 50g Κοτόπουλο Στήθος Ψητό
  9. 1g Chives
  10. 1g Πιπέρι μαύρο “Lampong”
  11. Semola rimacinata

Εκτέλεση:

  1. Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα παρμεζάνας.
  2. Ψιλοκόβουμε τα chives.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 3cm και σε μια μπασίνα το ανακατεύουμε με τον γάρο αντζούγιας.
  4. Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ωστε να μην κολλάει στον πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 30-32 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τα 110g του μείγματος ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις και κρατάμε τα υπόλοιπα 20g για να γαρνίρουμε στο τέλος.
  6. Προσθέτουμε την mozzarella καλύπτοντας την κρέμα ωστε να μην καεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  7. Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι, τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα και στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , εως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
  8. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε κατανέμοντας το κοτόπουλο ισόποσα σε ολη την επιφάνεια της πίτσας.
  9. Διακοσμούμε την πίτσα με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος που χρησιμοποιήσαμε ώς βάση για την πίτσα.
  10. Τέλος κατανέμουμε ομοιόμορφα το τραγανό καλαμπόκι, τα chives και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Aφοί Κάτου για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Logotypo xorigou afoi katou
Tags: