https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2024

Soy Story

Πίτσα με βάση απο κρέμα τόφου, quennel rosolata - San Marzano και χώμα μαύρης ελιάς

τυπος αλευριουFarina Pietra Tipo 1 30% (Biga) & Farina Costa d’ Amalfi 70% (Closing)
ενυδατωση70%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

1
Αφού αφαιρέσουμε πρώτα με προσοχή το κοτσάνι, ψιλοκόβουμε σε καρέ τις τομάτες και τις αναμειγνύουμε με την σάλτσα rosolata.
2
Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στον πάγκο, και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 30-32 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
3
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε την κρέμα τόφου ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις.
4
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροζ ξύδι στη μέση και τα τοποθετούμε συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
5
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, έως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
6
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για κάποια δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με ένα quennel από το μείγμα της τομάτας San Marzano με την σάλτσα rosolata στο κάθε κομμάτι.
7
Τέλος, προσθέτουμε ομοιόμορφα κατανεμημένα το spice oil πράσινων βοτάνων και σκόρδου, καθώς και το χώμα μαύρης ελιάς.
alt

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE