https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2024

Η εξιλέωση της Κινάρας

Μια ιδιαίτερη πίτσα με βάση την αγγινάρα, σάλτσα απο 5 είδη τυριών, mozzarella και dots απο ricotta

τυπος αλευριουCosta d’ Amalfi Oro
ενυδατωση70%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςDirect

υλικα

εκτελεση

1
Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 28-30cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
2
Σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε την κρέμα 5 τυριά με το νερό και έπειτα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις.
3
Σε ένα δεύτερο δοχείο, χρησιμοποιώντας το φουέ, χτυπάμε την ricotta μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λεία.
4
Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κομμάτια αγκινάρας στην πίτσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τη mozzarella ώστε να καλύψουμε την μεγαλύτερη επιφάνεια της.
5
Τοποθετούμε στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στη πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, έως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
6
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με φέτες λιαστής ντομάτας.
7
Με τη χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots ricotta.
8
Τέλος πασπαλίζουμε με το crumble θυμάρι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Αφοι Κάτου για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE