https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2024

Magenta riot

Πίτσα με βάση απο κρέμα Viola, καπνιστή πανσέτα, friarielli και ανθότυρο

τυπος αλευριουVesuvio
ενυδατωση76%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

1
Σοτάρουμε το πράσο σε μέτρια-δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε με τον άνηθο.
2
Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο, και ανοίγουμε ομοιόμορφα τη πίτσα με διάμετρο 28-30 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
3
Αναμιγνύουμε τη κρέμα viola με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.
4
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις.
5
Προσθέτουμε την πανσέτα και το μείγμα πράσου-άνηθου κατανέμοντάς τα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της πίτσας.
6
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, έως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
7
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά.
8
Σχηματίζουμε 4 μπουκέτα με το friarelli, ένα για κάθε κομμάτι της πίτσας, και τα τοποθετούμε αντιδιαμετρικά μεταξύ τους.
9
Γαρνίρουμε με ένα κίτρινο ημίλιαστο τοματίνι πάνω από κάθε μπουκέτο friarelli και θρυματίζουμε το ανθότυρο με τα χέρια μας, πασπαλίζοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE