Pizza project

Nut Before Christmas

Τύπος άλευρου:

Blend for pizza Tonda

Μέθοδος ζύμωσης: Direct

Ενυδάτωση: 73%

Χρόνος ωρίμανσης: 48 ώρες

Υλικά για 1 πίτσα:

  1. 300 gr. Μπαλάκι Πίτσας
  2. 3 Κάστανα
  3. 1 κ.σ. Αγριοκέρασα
  4. 20 gr. Κρέμα Φασκόμηλου
  5. 40 gr. Stracciatella
  6. 1 κ.σ. Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  7. 25 gr. Ελαιόλαδο
  8. 60 gr. Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  9. 125 gr. Μοσχαρίσιο κιμά
  10. 125 gr. Χοιρινό κιμά
  11. 10 gr. Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  12. 50 ml Κόκκινο Κρασί
  13. 150 ml Ζωμός κοτόπουλο
  14. 15 gr. Σταφίδες mix
  15. 15 gr. Βερίκοκα (αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ)
  16. 50 gr. Κάστανα (μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
  17. 15 gr. Κουκουνάρι
  18. 1/2 Θυμάρι (ψιλοκομμένο)
  19. 25 gr. Βούτυρο
  20. ½ κ.γ. Garam Massala
  21. Semola Rimacinata

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει καλό χρώμα και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκορδο και το Garam Massala.
  2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις απορροφήσει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και στην συνέχεια αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει, κρατώντας αρκετή υγρασία ώστε να μην στεγνώσει η γέμιση οταν ψηθεί στο φούρνο.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  5. Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 28-30 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και θρυματίζουμε τα κάστανα στην επιφάνεια της πίτσας.
  7. Τοποθετούμε στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα.
  8. Στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , εως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
  9. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε με stracciatella, κρέμα φασκόμηλο,μαϊντανό και ολοκληρώνουμε μοιράζοντας ισόποσα στην επιφάνεια της τα αγριοκέρασα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitchandbar.skg για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: