https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2024

Steak Out

Πίτσα με βάση την τομάτα San Marzano, μοσχαρίσιο κιλότο , chimichurri και rosolata

τυπος αλευριουFarina macinata a pietra 30% (Biga), Farina Costa d’ Amalfi Oro 70% (Closing)
ενυδατωση73%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

Για το μοσχαρίσιο κιλότο:
1
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
2
3
Μαρινάρουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο, αλάτι, voatsiperifery και φροντίζουμε να καλυφθεί πλήρως.
4
5
Αφού βεβαιωθούμε οτι το τηγάνι έχει κάψει, ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό περίπου σε κάθε πλευρά.
6
7
Μόλις πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά , ρίχνουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. 
8
9
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά, καλύπτοντας την μπριζόλα με το λιωμένο βούτυρο συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο βαθύ χρυσαφένιο χρώμα, γυρνώντας κατά διαστήματα.
10
11
Αφαιρούμε από το τηγάνι ,και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.
Για την πίτσα:
1
Αφαιρούμε με προσοχή το κοτσάνι και ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε καρέ.
2
3
Αναμιγνύουμε την rosolata με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. 
4
5
Καλυπτουμε το ζυμαρι με Semolina Rimacinata ωστε να μην κολλαει στο παγκο , και ανοιγουμε ομοιομορφα την πιτσα με διάμετρο 30-32cm αφηνοντας στεφανι περιπου 3 cm.
6
7
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα της τομάτας san marzano με την rosolata ομοιόμορφα με κυκλικες κινήσεις.
8
9
Μοιράζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια ισόποσα σε όλη την επιφάνεια ,αφήνοντας όμως αρκετα κενά μεταξυ τους. 
10
11
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό στρογγυλό σχήμα. Στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , εως ότου η πίτσα μας να ειναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
12
13
Αφου την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε τοποθετώντας την μπριζόλα σε λεπτές φέτες στα κενά σημεία που αφήσαμε νωρίτερα.
14
15
”Λερώνουμε” την πίτσα με την σάλτσα Chimichurri και απλώνουμε τα φύλλα ρόκας.
16
17
 Τέλος προσθέτουμε ομοιόμορφα κατανεμημένα στην επιφάνεια της πίτσας τις φέτες μουσταρδας και τρίβουμε στο zester την Grana Padano, καλύπτοντας όλο το στεφάνι της πίτσας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE