Τύπος άλευρου:
Μέθοδος ζύμωσης: Indirect / Biga
Ενυδάτωση: 70%
Χρόνος ωρίμανσης: 48 ώρες
Υλικά για 1 πίτσα:
- 310 gr. Μπαλάκι πίτσας
- 80 gr. Λαβράκι φιλέτο
- 2 gr. Season pepper φύκια – λεμόνι
- 50 gr. Ξύδι kalamansi
- 70 gr. Bisque οστρακοειδών
- 30 gr. Κρέμα γάλακτος
- 15 gr. Πέρλες yuzu
- 5 gr. Τσίλι σε ίνες
- 3 gr. Furikake
- Semola rimacinata
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το φιλέτο λαβράκι σε καρέ διάμετρο 0.5cm.
- Χρησιμοποιώντας μια μπασίνα, ανακατεύουμε το ψάρι με το ξύδι kalamansi και το season pepper φύκια – λεμόνι και αφήνουμε να μαριναριστεί.
- Αναμιγνύουμε την bisque με την κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ωστε να μην κολλάει στον πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 28-30 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
- Mε ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα της bisque ομοιόμορφα με κυκλικες κινήσεις, μέχρι να καλυφτεί ολόκληρη η επιφάνεια.
- Τοποθετουμε την πίτσα στο φτυάρι, τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα και στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , εως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
- Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι, τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα και στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας , εως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
- Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε μοιράζοντας το καρέ του ψαριού ισόποσα σε όλη την επιφάνεια.
- Διακοσμούμε την πίτσα με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος που χρησιμοποιήσαμε ώς βάση για την πίτσα.
- Τέλος κατανέμουμε ομοιόμορφα τις πέρλες yuzu, το furikake και τις ίνες τσίλι.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Aφοί Κάτου για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.