https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2024

Ceasar’s Crown

Πίτσα με κοτόπουλο σε κρέμα παρμεζάνας, mozzarella, τραγανό καλαμπόκι και chives

τυπος αλευριουPulcinella Oro
ενυδατωση67%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςDirect

υλικα

εκτελεση

1
Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα παρμεζάνας.
2
Ψιλοκόβουμε τα chives.
3
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 3cm και σε μια μπασίνα το ανακατεύουμε με τον γάρο αντζούγιας.
4
Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στον πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα με διάμετρο 30-32 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
5
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε τα 110g του μείγματος ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις και κρατάμε τα υπόλοιπα 20g για να γαρνίρουμε στο τέλος.
6
Προσθέτουμε την mozzarella καλύπτοντας την κρέμα ώστε να μην καεί κατά την διάρκεια του ψησίματος.
7
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι, τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα και στην συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με την θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, έως ότου η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
8
Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γαρνίρουμε κατανέμοντας το κοτόπουλο ισόποσα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
9
Διακοσμούμε την πίτσα με την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος που χρησιμοποιήσαμε ως βάση για την πίτσα.
10
Τέλος κατανέμουμε ομοιόμορφα το τραγανό καλαμπόκι, τα chives και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Αφοι Κάτου για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE