Δεκέμβριος 2025

Chestnut Nocturne

Γλυκιά πίτσα με κρέμα κάστανου, κάστανα σε σιρόπι, crumble φουντουκιού και κρέμα εσπεριδοειδών σε λεπτή, αφράτη βάση biga.

τυπος αλευριουdot iconVesuvio
ενυδατωσηdot icon73%
χρονος ωριμανσηςdot icon48h
μεθοδος ζυμωσηςdot iconIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

Για την Κρέμα εσπεριδοειδών:
1
Ζεσταίνουμε την Κρέμα εσπεριδοειδών και όταν αυτή φτάσει σε θερμοκρασία 70°C τοποθετούμε το Agar Agar.
2
Αναδεύουμε και μετά από 30'' αφαιρούμε απο την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Για την πίτσα:
1
Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στον πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα σε διάμετρο 30 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
2
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την Κρέμα Κάστανο σε όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι. Τεντώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, μέχρι να ροδίσει το στεφάνι.
3
Μόλις η πίτσα βγει από τον φούρνο, προσθέτουμε τα κάστανα και στην συνέχεια το crumble κάστανο και την κρέμα ζαχαροπλαστικής περιμετρικά.
4
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το στεφάνι με την άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE