https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Αύγουστος 2025

Luna di Parma

Πίτσα με βάση κρέμα παρμεζάνας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα τόνου σε ένα απόλυτα ισορροπημένο umami προφίλ.

τυπος αλευριουTonda/Vesuvio
ενυδατωση70-75%
χρονος ωριμανσης48h
μεθοδος ζυμωσηςIndirect-Biga

υλικα

εκτελεση

Για το carpaccio απο μοσχαρίσιο φιλέτο:
1
Καρυκεύουμε το μοσχάρι με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι και θωρακίζουμε καλά απο όλες τις πλεύρές. Όταν φτάσουμε στην τελευταία πλευρά, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά στην κατσαρόλαετσι ώστε να καβουρδιστούν ελαφρώς.
3
Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Με μια κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του υγρού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει.
4
Μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στην συνέχεια αφαιρούμε το κρέας απο την κατσαρόλα και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ωστε να σφίξει και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Για την κρέμα τόνου:
1
Σε ένα δοχείο τοποθετούμε τον τεμαχισμένο τόνο, τις αντζούγιες, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, τα κόκκινα κρεμμύδια, τον κρόκο αυγού και χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για περίπου 1 -2 λεπτά ρίχνοντας σιγά σιγά τελευταίο το ηλιέλαιο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Για την πίτσα:
1
Καλυπτουμε το ζυμαρι με Semola Rimacinata ωστε να μην κολλαει στο παγκο , και ανοιγουμε ομοιομορφα την πιτσα με διάμετρο 30 cm αφηνοντας στεφανι περιπου 3 cm.
2
Προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας για βάση, και στην συνέχεια σκεπαζουμε με τριμμενη παρμεζάνα και Mozzarella Fior di latte.
3
Τοποθετουμε την πιτσα στο φτυαρι και τεντωνουμε ωστε να αποκτησει το επιθυμητο σχημα. Στην συνεχεια ψηνουμε στην πλακα του φουρνου για τον απαιτουμενο χρονο αναλογα με την θερμοκρασια και τον εξοπλισμο μας , εως οτου η πιτσα να ειναι τελειως ψημενη στο εσωτερικο της.
4
Τοποθετούμε κυκλικά το καρπάτσιο μοσχαριού ωστε να καλύψει όλο το εύρος της πίτσας. Έπειτα κάνουμε μικρές τελείες με την κρέμα τόνου και γεμίζουμε κάθε κομμάτι απο το φιλέτο.
5
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μικρές φωλιές και μαζί με την κάπαρη και τα τραγανά φύλλα κάπαρης στολίζουμε την πίτσα.
6
Τελειώνουμε προσθέτωντας τις πέρλες balsamico και απολαμβάνουμε.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

την εταιρεία Costos S.A. για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE