https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Οκτώβριος 2025

La Salsiccia Selvaggia

Salsiccia, Friarielli και Stracciatella σε μια πίτσα που ισορροπεί ανάμεσα στην ένταση και τη φρεσκάδα.

τυπος αλευριουdot iconΆλευρο Costa D'Amalfi (tipo 0)
ενυδατωσηdot icon70%
χρονος ωριμανσηςdot icon48h
μεθοδος ζυμωσηςdot iconDirect

υλικα

εκτελεση

Για την Salsiccia:
1
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
2
Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη ή καπάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
3
Αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Για την πίτσα:
1
Καλύπτουμε το ζυμάρι με Semola Rimacinata ώστε να μην κολλάει στον πάγκο και ανοίγουμε ομοιόμορφα την πίτσα σε διάμετρο 30 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 3 cm.
2
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την Κρέμα Παρμεζάνας σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας 2 cm περιθώριο από το στεφάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τη mozzarella Fior di Latte, τη Salsiccia και τα Friarielli καλύπτοντας ομοιόμορφα.
3
Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι, τεντώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό, μέχρι να ροδίσει το στεφάνι και να λιώσουν τα τυριά.
4
Μόλις η πίτσα βγει από τον φούρνο, προσθέτουμε τη Stracciatella και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Τελειώνουμε με μια πρέζα Lemon Pepper για φρεσκάδα και άρωμα και σερβίρουμε.
alt

περισσοτερες συνταγες

Προέκταση Ηλιουπόλεως, ΒΙ.ΠΑ Ωραιοκάστρου,

Αγρ/χιο Νο.1095, Τ.Θ. 149 – Τ.Κ. 57013,

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE