https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Σεπτέμβριος 2025

Το Άγγιγμα του Βυθού

Καρπάτσιο γαρίδας με πέπλο αστακού και αρωματικές λεπτομέρειες, σε μια ποιητική βουτιά στον γαστρονομικό βυθό.

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια25m
εκτελεση30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και τις ανοίγουμε στην μέση ωστε να πάρουν το σχήμα της πεταλούδας. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε επάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και τις χτυπάμε ελαφρώς με εναν μπάτη μέχρι να απλώσουν. Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό τσέρκι τις κόβουμε ομοιόμορφα ωστε να βγάλουμε το κυκλικό σχήμα που χρειαζόμαστε.
2
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την Bisque Οστρακοειδών με το αγάρ αγάρ και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ρεσό και αφήνουμε στην άκρη.
3
Ακολουθούμε τα βήματα ωστε να φτιάξουμε την δική μας μαγιονέζα, προσθέτωντας λίγο μελάνι σουπιάς και ανακατεύοντας εως ότου ομογενοποιηθέι.
4
Σε ενα μπώλ, αναμειγνύουμε το βουτυρο με το τυρι, την τομάτα και την πιπεριά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και στην συνέχεια την περνάμε στο καλούπι ωστε να πάρει την μορφή του κύωνα.
5
Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας στον πάτο το πέπλο απο Bisque Οστρακοειδών και έπειτα προσθέτουμε απο πάνω το καρπάτσιο γαρίδας. Μαρινάρουμε με ανθό αλατιού, λάδι αστακού και μοσχολέμονο.
6
Τέλος, στολίζουμε το πιάτο με πέρλες ελαιόλαδου, furikake τομάτας, μαρμελάδα τομάτας, μαγιονέζα με μελάνι σουπιάς, μυρώνι, λάδι μαιντανού και ολοκληρώνουμε με τον κύωνα στο κέντρο του πιάτου.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

τον chef Αναστάσιο Παρασκευαίδη για την συνταγή και το Mount Athos Resort για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE