https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Ιούλιος 2025

Omakase Dreams

Sushi rolls και μία δροσερή σαλάτα απο wakame σε μια έκρηξη ιαπωνικών υφών και γεύσεων.

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 20m
μεριδες

υλικα

εκτελεση

Για το sushi rice:
1
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπώλ και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στην συνέχεια τρίβουμε απαλά με τα χέρια αλλάζουμε το νερό 5 με 6 φορές εως ότου να γίνει διάφανο. Αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει για 20-30 λεπτά και στραγγίζουμε.
2
Τοποθετούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να κάτσει το Ma Kombu. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα, προσέχωντας να μην έρθει σε θερμοκρασία βρασμού και ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν απόλυτα η ζάχαρη και το αλάτι.
3
Αφαιρούμε το Ma Kombu και αφηνουμε το ρύζι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την σαλάτα Wakame:
1
Ενυδάτωνουμε το Wakame σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένουμε, στίβουμε ελαφρως και τεμαχίζουμε σε μικρές μερίδες. Προσθέτουμε το Sesame oil, την πίκλα καρότο, τις πέρλες ponzu και το σουσάμι και σερβίρουμε.
Για το Inside Out Uramaki Roll με καπνιστό χέλι:
1
Απλώνουμε 120 gr. απο το sushi rice ομοιόμορφα στη γυαλιστερή πλευρά του half nori, πασπαλίζουμε με ελάχιστο σουσάμι και αναποδογυρίζουμε το φύλλο (Inside Out).
2
Αλείφουμε με μια λεπτή γραμμή Sriracha στο κέντρο και στην συνέχεια τοποθετούμε λωρίδες καπνιστού χελιού & batons αγγουριού.
3
"Ρολάρουμε" σφιχτά χρησιμοποιώντας ένα makisu τυλιγμένο σε μεμβράνη μέχρι να "κλειδώσει".
4
Απλώνουμε τις φέτες αβοκάντο πάνω στο ρολό, καλύπτουμε με μεμβράνη και ξανασφίγγουμε ώστε να «ντυθεί» ομοιόμορφα. Έπειτα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, βρεγμένο μαχαίρι και χωρίς να αφαιρέσουμε την μεμβράνη, κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
5
Αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη, γλασάρουμε την κορυφή με Eel-unagi sauce και πασπαλίζουμε με τραγανό τηγανητό κρεμμύδι και σουσάμι με σόγια.
Για το Aburi Salmon Crown lnside Out Uramaki Roll:
1
Απλώνουμε 120 gr. απο το sushi rice ομοιόμορφα στη τραχιά πλευρά του half nori, πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαύρο σουσάμι και αναποδογυρίζουμε το φύλλο (Inside Out).
2
Τοποθετούμε τις γαρίδες ebi tempura στο κέντρο και στην συνέχεια τοποθετούμε λωρίδες αγγουριού & μια γραμμή απο την καπνιστή κρέμα τυριού.
3
"Ρολάρουμε" σφιχτά χρησιμοποιώντας ένα makisu τυλιγμένο σε μεμβράνη μέχρι να "κλειδώσει".
4
Απλώνουμε τον σολωμό σε επικαλλυπτόμενες φέτες επάνω στο ρολό και ξανατυλίγουμε πιέζοντας ελαφρα για να δέσει. Στην συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη και χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, καψαλίζουμε τον σολωμό μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
5
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, βρεγμένο μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια και καλύπτουμε με μαγιονέζα yuzu - sriracha,
6
Στολίζουμε με γραμμές απο σάλτσα Teriyaki και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
Για το Truffle Sea Bass Maki Roll:
1
Κόβουμε τις πίκλες σε λεπτές λωρίδες και στραγγίζουμε καλά σε ένα απορροφητικό χαρτί.
2
Απλώνουμε 120 gr. απο το sushi rice ομοιόμορφα στο nori και στην συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο το λαυράκι σε λωρίδες μαζί με τις πίκλες απο καρότο και αγγούρι.
3
Τυλίγουμε σφιχτά χρησιμοποιώντας ένα makisu, κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια με ένα κοφτερό, βρεγμένο μαχαίρι και τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο λάδι λευκής τρούφας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of first sponsorImage of second sponsor

Ευχαριστούμε,

τον chef Σταύρο Χαραλαμπίδη για την συνταγή και το Zakuro Sushi Bar για τη φιλοξενία.

Επίσης, ευχαριστούμε την εταιρεία Kitch&bar για την ευγενική παροχή του εξοπλισμού.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE