https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Αύγουστος 2025

Ephēmeron

Τραγανή πεσκανδρίτσα saltimbocca με αφρό φασκόμηλου και ραγού πατάτας–λιαστής ντομάτας σε μια σύνθεση ρευστής κομψότητας.

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια45m
εκτελεση55m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για την Πεσκανδρίτσα Saltimbocca:
1
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς την πεσκανδρίτσα με το Fruit pepper λεμόνι. Στην συνέχεια τοποθετούμε λίγη απο την κρέμα φασκόμηλου και τυλίγουμε απαλά περιμετρικά το φιλέτο με λεπτές φέτες απο το προσούτο.
2
Σφραγγίζουμε σε vacuum σακούλα για sous vide με 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή με έναν μικρό κύβο βουτύρου.
3
Αφήνουμε να μαγειρευτεί στο sous vide στους 56 βαθμούς για 45 λεπτά για φιλέτο πάχους 2-3 εκατοστών. Έπειτα αφαιρούμε το φιλέτο απο το vacuum και σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί.
4
Σε πολύ καυτό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σωτάρουμε περιμετρικά για περίπου μισό λεπτό ωστε να αποκτήσει τραγανή υφή.
Για το ragu πατάτας με λιαστή τομάτα:
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρώς το μείγμα λαχανικών soffritto.
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τις λιαστές τομάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου 1 λεπτό.
3
Σβήνιουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις πατάτες σωτάρωντας ελαφρώς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και έπειτα τοποθετούμε την πάπρικα.
4
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό και τα φύλλα απο το φασκόμηλο και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 20 - 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες και να δέσουν. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον αφρό από Κρέμα Φασκόμηλου:
1
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα φασκόμηλου ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2
Φέρνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία βρασμού και το αφήνουμε για περίπου ένα λεπτό προσθέτωντας το Agar Agar. Έπειτα το αφήνουμε να πέσει στους 45 - 50 βαθμούς, ρυθμίζωντας σε αλάτι και πιπέρι.
3
Περνάμε το μείγμα απο λεπτό σουρωτήρι ή τουλπάνι για να μην φράξει το σιφόν. Γεμίζουμε το σιφόν (500 ml), φορτώνουμε με δύο αμπούλες N₂O, ανακινούμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
4
Σερβίρουμε κρύο ή ζεστό, ζεσταίνοντας σε μπέν μαρι εώς τους 55 - 60 βαθμούς προσέχωντας να μην έρθει σε βρασμό γιατι θα σπάσει η κρέμα.
Για το σερβίρισμα:
1
Σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε αρχικά τον αφρό απο κρέμα φασκόμηλου και δημιουργούμε μια βάση για το φιλέτο πεσκανδρίτσας απο το ragu πατάτας με λιαστή τομάτα.
2
Σκεπάζουμε ελάχιστα το φιλέτο με τον αφρό και στολίζουμε με 1-2 φύλλα φασκόμηλο και ένα στεφάνι απο tuille Sourdough.
3
Προαιρετικά σερβίρουμε με καλωσόρισμα που αποτελείται απο tuille σε σχήμα ψαριού με πάστα λευκού ταραμά και πέρλες yuzu.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area
Image of sponsor

Ευχαριστούμε,

τον chef Παναγιώτη Κουτσουβέλη και τον Sous Chef Νίκο Ζγουρό για την συνταγή και το Almyra Beach του Myra Hotel για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE