https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2023

Ancoretto

Μαριναρισμένο καλαμάρι με πράσινα φασόλια Flageolet, λευκό ταραμά και σαλάτα φυκιών

κατηγοριαζεστό ορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 13m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

1
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα αποθηκεύουμε προσωρινά στο ψυγείο. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια Μπασίνα και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε λίγη από την μαρινάδα και κρατάμε λίγη σε ένα άλλο σκεύος στο ψυγείο για τελείωμα.
2
Τοποθετούμε τα καλαμάρια μέσα στη μαρινάδα που μόλις φτειάξαμε και μαρινάρουμε για 20 λεπτά.
3
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αρκετό νερό τα φασόλια Flageolet μαζί με ανθό αλατιού και το φύλλο Δάφνης . Ταυτόχρονα με το βράσιμο των φασολιών ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, τα βάζουμε όλα μαζί σε μια Μπασίνα και όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα προσθέτουμε ζεστά.
4
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την φωτιά, στραγγίζουμε από το νερό και τα προσθέτουμε στη Μπασίνα.
5
Για τον ταραμά βάζουμε την πάστα λευκού ταραμά σε ένα σκεύος μαζί με το ελαφρός μουσκεμένο ψωμί χωρίς κόρα, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το παγωμένο νερό και με την βοήθεια ενός ράβδο-μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού. Τελειώνουμε, με το ξύσμα λεμονιού τον ανθό αλατιού και το μαύρο πιπέρι Lampong στη γεύση σας.
6
Τον αποθηκεύουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης και τοποθετούμε στο ψυγείο.
7
Για την Σαλάτα από μαριναρισμένα φύκια βάζουμε τα φύκια με το νερό να ενυδατωθούν και μόλις έχουν πάρει όλο τους τον όγκο και έχουν μαλακώσει αρκετά τα μεταφέρουμε, αφού τα στραγγίσουμε, σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
8
Για το τελική σύνθεση του πιάτου ζεσταίνουμε ελαφρός την σαλάτα με τα φασόλια και τοποθετούμε σε πιάτο της επιλογής μας. Ταυτόχρονα περνάμε στη σχάρα το μαριναρισμένο καλαμάρι.
9
Όταν το καλαμάρι είναι έτοιμο (περίπου 4 λεπτά από κάθε μεριά) αποσύρουμε από την σχάρα και τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με την λίγη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει χώρια.
10
Με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε σε διάφορα σημεία της σαλάτας με τα φασόλια τον ταραμά και επάνω στη σαλάτα βάζουμε το ψημένο και ντρεσαρισμένο καλαμάρι. Γαρνίρουμε με την σαλάτα φυκιών και την κάπαρη με κοτσάνι καθώς επίσης, με το Gomasio Θαλασσινών και λίγο από την μαρινάδα του καλαμαριού.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Κωστής για την συνταγή και το Mandala Seaside για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE