https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2023

Η τέχνη του Μωσαϊκού

Αρνίσιο μπούτι γάλακτος σε ρολό απο αμπελόφυλλα με ρύζι και ψητά λαχανικά

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h & 30m
εκτελεση2h & 5m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι arborio. Μαγειρεύουμε με ζωμό κότας στο 60%. Δίνουμε γεύση με αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
2
Μαρινάρουμε τις λωρίδες κρέατος με 35 ml μαρινάδας την οποία έχουμε αραιώσει με ελαιόλαδο. Σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στρώνουμε αμπελόφυλλα και πάνω σε αυτά 4 λωρίδες κρέατος και στη μέση από αυτές βάζουμε μια ποσότητα ρυζιού.
3
Τυλίγουμε πολύ καλά, σφιχτά και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. κρυώνουμε ελαφρώς και κόβουμε μερίδες.
4
Από τα κόκκαλα του αρνιού κάνουμε ένα ζωμό.
5
Καθαρίζουμε πολύ καλά τον ζωμό και τον κατεβάζουμε έτσι ώστε να κάνουμε μια ωραία και δεμένη σάλτσα. Όταν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο δίνουμε γεύση με αλάτι πιπέρι, βούτυρο και φρέσκο θυμάρι.
6
Τυλίγουμε τα καρότα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο αφού τα καθαρίσουμε και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με νιφάδες ρυζιού.
7
Καθαρίζουμε το κρεμμυδάκι και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στην σχάρα.
8
Βάζουμε ολόκληρα τα ξερά κρεμμύδια στο φούρνο στους 140 βαθμούς για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε. Παίρνουμε την καρδιά τους και με ελαιόλαδο και αλάτι περνάμε από πλάκα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα καψαλίζουμε.
9
Παίρνουμε τις αγκινάρες μας, τις κόβουμε στη μέση και τις περνάμε από σχάρα.
10
Τηγανίζουμε στους 160 βαθμούς σε φριτέζα αμπελόφυλλα και όταν τα βγάλουμε τα βάζουμε σε χαρτί να τραβήξουν τα λάδια του Τέλος, τα πασπαλίζουμε με την πούδρα acid yogurt.
11
Αραιώνουμε στο ηλιέλαιο μας 5ml μαρινάτα French garden και ραντίζουμε στο τέλος το πιάτο μας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Τσανανάς Δημήτρης για την συνταγή και το Ξενοδοχείο The Met για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE