https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2023

Exotic four

Χτένια με κρέμα σαφράν, πουρέ παστινάκι,chutney απο chorizo και crumble μαύρου σκόρδου

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια40m
εκτελεση50m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για τα χτένια
1
Στεγνώνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας τα χτένια και βάζουμε fleur de sel και Timur berry.
2
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού κάψει τα σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
3
Σβήνουμε με το ξύδι mango και βγάζουμε τα χτένια από το τηγάνι σε ένα πιατάκι.
4
Ρίχνουμε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το σαφράν και μόλις πάρει βράση η κρέμα χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
Για τον πουρέ παστινάκι
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το παστινάκι να βράσει 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2
Σουρώνουμε και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ρίχνοντας τη κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το Chutney
1
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το chorizo μέχρι να πάρει χρώμα.
2
Το βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
3
Στο τηγάνι με το λάδι από το chorizo σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
4
Το χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ για καλύτερη υφή.
Για το σερβίρισμα
1
Προσθέτουμε το crumble μαύρου σκόρδου, τις πέρλες yuzu και τη τραγανή κινόα.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Μάκος για την συνταγή και το Το Σέμπρικο για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE