https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2023

Ya-La-Ntzi

Ντολμαδάκια θαλασσινών με σάλτσα Creamy Cajun, dots απο πουρέ μανιταριών και crumble soya wasabi

κατηγοριαζεστό ορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για τη γέμιση
1
Βράζουμε το ρύζι γιασεμιού για 12 λεπτά.
2
Σοτάρουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες με τα κελύφη τους σε λάδι αστακού.
3
Τα αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα για 15 λεπτά.
4
Αχνίζουμε τα μύδια σε νερό και λευκό κρασί μέχρι να ανοίξουν, με τον ζωμό τους σβήνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, τα θαλασσινά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα για άλλα 3 λεπτά.
5
Καρυκεύουμε με shichimi togarashi, δένουμε με κρέμα μπακαλιάρου και διορθώνουμε στο αλάτι.
Για τον πουρέ μανιταριών
1
Ενυδατώνουμε τα σιτάκε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, μετά τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2
Σοτάρουμε τα μανιτάρια agaricus για 5 λεπτά και μαζί με την ποικιλία 8 είδη μανιταριών τα χτυπάμε στο thermo-mix με κρέμα γάλακτος.
Για τα φύλλα nori
1
Σε χλιαρό νερό ενυδατώνουμε τα φύλλα nori για 10 δευτερόλεπτα και με ένα ξύλο bamboo τα τυλίγουμε με τη γέμιση σε σχήμα ντολμαδάκι.
Εκτέλεση
1
Ζεσταίνουμε τη creamy cajun και προσθέτουμε χυμό yuzu και timur berry.
2
Βάζουμε τα ντολμαδάκια στον ατμό για 5 λεπτά, τα κόβουμε στη μέση, στήνουμε στο πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
3
Γαρνίρουμε με φύτρες και crumble soya wasabi.
4
Βάζουμε τον πουρέ μανιταριών σε dots.
5
Ραντίζουμε με λάδι αστακού και λάδι μαϊντανού.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Σταύρος Γεωργιάδης για την συνταγή και το Rivelia Dining Experience για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE