Μάιος 2019
Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
1
Μαρινάρουμε το αρνί με το spicemix rasel hanout, τα μισά κρεμμύδια και το σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1.5 με 2 ώρες.
2
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε ίσια stick και το βάζουμε σε τηγάνι με το κραμβέλαιο. Σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
3
Ρίχνουμε τη σάλτσα Piri piri και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
4
Βάζουμε το κους κους σε μπολ και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί.
5
Κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τη μεμβράνη και με ένα πιρούνι το σπάμε και το αφήνουμε ακόμα δέκα λεπτά. Μετά, το σπάμε ξανά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το jamaican jerk
6
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2 εκατοστών, την τοποθετούμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για πέντε λεπτά.



Ευχαριστούμε,
τον chef Γιώργος Μπαλαμότης για την συνταγή και το Casablanca Social Club για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•40m
Απρίλιος 2019
Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 20m
Μάρτιος 2019
Paccheri γεμιστό με κουνέλι στιφάδο και κρέμα παρμεζάνας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 20m
Φεβρουάριος 2019
Φασόλια Αζτέκων με κοτόπουλο & χούμους παντζαριού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40m
Ιανουάριος 2019
Χταπόδι με νιόκι Φάβας
διαβαστε τη συνταγη