https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2019

Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση30m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε το αρνί με το spicemix rasel hanout, τα μισά κρεμμύδια και το σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1.5 με 2 ώρες.
2
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε ίσια stick και το βάζουμε σε τηγάνι με το κραμβέλαιο. Σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
3
Ρίχνουμε τη σάλτσα Piri piri και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
4
Βάζουμε το κους κους σε μπολ και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί.
5
Κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τη μεμβράνη και με ένα πιρούνι το σπάμε και το αφήνουμε ακόμα δέκα λεπτά. Μετά, το σπάμε ξανά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το jamaican jerk
6
Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2 εκατοστών, την τοποθετούμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για πέντε λεπτά.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιώργος Μπαλαμότης για την συνταγή και το Casablanca Social Club για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE