https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2019

Ντολμάδες λαχανίδας με σαλιγκάρια, πλιγούρι και κρέμα radicchio

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση40m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Εκτέλεση
1
Ζεσταίνουμε το νερό και φουσκώνουμε το πλιγούρι.
2
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
3
Ρίχνουμε τον τοματοπολτό να γλυκίσει και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
4
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια.
5
Αλατοπιπερώνουμε και πικάρουμε με το spicemix la spezia κατά βούληση.
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
7
Όταν είναι έτοιμο, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα φρέσκα αρωματικά.
Για τη λαχανίδα
1
Ζεματίζουμε τα φύλλα της λαχανίδας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τα κρυώνουμε, τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σε ντολμά.
3
Αχνίζουμε τους ντολμάδες για άλλα 4-5 λεπτά.
Για την κρέμα κόκκινου ραδικιού
1
Χτυπάμε την κρέμα κόκκινου ραδικιού σε μίξερ ή thermomix και διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana.
Για τον πουρέ άγριων χόρτων
1
Μπλανσάρουμε μια μικρή ποσότητα αντιδιών και ζοχών και τα χτυπάμε σε μίξερ ή thermomix μαζί με την κρέμα τσουκνίδας.
2
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό lime.
3
Διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana και περνάμε από σήτα.
Για το στήσιμο του πιάτου
1
Κάνουμε βάση με την κρέμα ραδικιού,
2
Τοποθετούμε τους ντολμάδες στο πιάτο και στήνουμε δίπλα τους κελύφη σαλιγκαριού με λίγη από την γέμιση.
3
Διακοσμούμε με γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια, χαβιάρι τρούφας, πιπέρι με λεμόνι, πουρέ άγριων χόρτων και φύτρες,
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Μιχάλης Αδαμίδης για την συνταγή και το Βαρύ Πεπόνι για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE