https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Φεβρουάριος 2019

Φασόλια Αζτέκων με κοτόπουλο & χούμους παντζαριού

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h
εκτελεση2h & 20m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Βράζουμε τα φασόλια αζτέκων με 1 φύλλο δάφνης για 2 ώρες.
2
Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε λίγο ζουμί από το βράσιμο.
3
Παίρνουμε λίγα φασόλια και τα πολτοποιούμε.
4
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε υλικά.
5
Χτυπάμε τα υλικά για τη sauce ταχίνι μέχρι να δέσουν υλικά και ρίχνουμε λίγο στα φασόλια.
6
Μαρινάρουμε κοτόπουλο για 45 λεπτά με μισό κουτάλι πάστα πράσινου κάρυ.
7
Το στεγνώνουμε και το σοτάρουμε στο βούτυρο καρύδας.
8
Σβήνουμε με το γάλα καρύδας και την κρέμα καρύδας.
9
Ρίχνουμε το υπόλοιπο πράσινο κάρυ και το βράζουμε μέχρι να δέσει σάλτσα.
10
Για το χούμους, χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
11
Γαρνίρουμε με πέρλες βαλσάμικου και δάκρυ κόκκινο γλυκιάς πιπεριάς.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Σούλης Συμεωνίδης για την συνταγή και το Pajari για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE