https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2021

Άσε…μου ‘ρθε ένα μπουγιουρντί!!

Ενα ιδιαίτερο μπουγιουρντί με αφρό φέτας, κρέμα panca-tandoori, τοματίνια κονφί και τραγανές κροκέτες απο μετσοβόνε

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια6h
εκτελεση6h & 5m
μεριδες10

υλικα

εκτελεση

Για τον αφρό φέτας
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο thermomix.
2
Μαγειρεύουμε στους 70 βαθμούς Κελσίου για 5΄ λεπτά.
3
Τοποθετούμε σε siphon και φορτώνουμε 2 αμπούλες.
4
Διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
5
Για την κρέμα panca-ταντούρι
1
Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για τα ντοματίνια κονφί
1
Μπλανσάρουμε και ξεφλουδίζουμε τα ντοματίνια.
2
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και δίνουμε μια βράση.
3
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια.
4
Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
Για την κροκέτα Μετσοβόνε
1
Κόβουμε το Μετσοβόνε σε κύβους 1×1.
2
Αναμειγνύουμε το panko με το φιστίκι.
3
Πανάρουμε το Μετσοβόνε και τηγανίζουμε στους 175oC.
Για το λάδι ρίγανης
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο thermomix.
2
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 37oC.
3
Περνάμε το λάδι από σινουά και το βάζουμε σε μπιμπερό.
Για τα chips πιπεριάς
1
Βράζουμε τις πιπεριές στον ζωμό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
2
Τις σουρώνουμε και τις χτυπάμε στο theromix μαζί με το Almifrio.
3
Στρώνουμε το μείγμα σε sil pat σε λεπτό φύλλο και τοποθετούμε στον αφυγραντήρα στους 65 βαθμούς Κελσίου για 6 ώρες μέχρι να γίνει τραγανό.
Στήσιμο πιάτου
1
Τοποθετούμε τον αφρό στο κέντρο του πιάτου.
2
Στο κέντρο του αφρού τοποθετούμε την κρέμα panca-ταντούρι.
3
Περιμετρικά στον αφρό τοποθετούμε τα ντοματίνια κονφί και τις κροκέτες Μετσοβόνε.
4
Γαρνίρουμε με λάδι ρίγανης, νιφάδες τομάτας και λιαστά τραγανά πεπερόνι.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Παναγιώτης Δεληθανάσης για την συνταγή και το Ρίζες για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE