https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2021

Mediterranean Graffiti

Carpaccio χταποδιού με βραχάκια απο crumble caesars, μαρμελάδα μούρων και χώμα πράσινης ελιάς

κατηγοριακρύο ορεκτικό
προετοιμασια3h
εκτελεση3h & 10m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Για το carpaccio χταπόδι
1
Μαρινάρουμε με ξύδι passion fruit, chilly flakes, ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί για 20 λεπτά.
2
Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 1.30 ώρα στους 180 βαθμούς.
3
Κόβουμε τα πλοκάμια και φορμάρουμε σε στρόγγυλο τσέρκι πιέζοντας ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα που θέλουμε.
4
Προσθέτουμε τον ζωμό από το χταπόδι και βάζουμε σε chiller.
5
Ξεφορμάρουμε, αλείφουμε με το ελαιόλαδο με άρωμα καπνού και το ρολάρουμε στην πούδρα από φυστίκι Αιγίνης.
6
Το τυλίγουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο, μετά είναι έτοιμο να κοπεί σε λεπτές φέτες.
Για τα βραχάκια
1
Ανακατεύουμε το crumble caesars και το βούτυρο και δημιουργούμε βραχάκια.
2
Βάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4 λεπτά.
3
Αφήνουμε να κρυώσουν και έτσι κρατάνε το σχήμα τους.
Για το στήσιμο
1
Δημιουργούμε ένα μοτίβο με την μαρμελάδα μούρων στο πιάτο.
2
Στήνουμε το carpaccio χταποδιού και τα βραχάκια μαζί με την μαρμελάδα κόκκινης τομάτας (San Marzano).
3
Καρυκεύουμε με χώμα πράσινης ελιάς Χαλκιδικής.
4
Γαρνίρουμε με νιφάδες τομάτας, φύτρες αρακά και βρώσιμα λουλούδια.
5
Τέλος αρωματίζουμε με ξύδι passion fruit και ελαιόλαδο με άρωμα καπνού.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Χονδρολίδης Μαρίνος για την συνταγή και το Philoxenia, Kukunari για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE