https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2018

Αστακός με πουρέ πατάτας Περού

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h & 20m
εκτελεση1h & 30m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Φιλετάρουμε τον αστακό σοτάροντάς τον με βούτυρο, λάδι σουσαμιού, season pepper φύκια-λεμόνι και αλάτι καπνιστό Δανίας.
2
Αφού φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 60 βαθμούς Κελσίου, αφαιρούμε και αφήνουμε να στραγγίξει.
3
Για τον πουρέ, ψήνουμε την πατάτα Περού κατευθείαν στη φωτιά μέσα σε αλουμινόχαρτο με βούτυρο, θυμάρι και λίγο λάδι αστακού.
4
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή περνάμε από θερμομίξ στους 70 βαθμούς Κελσίου για 3 λεπτά προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
5
Βράζουμε το παντζάρι 1.5 ώρα σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και ξύδι Kalamansi και πολτοποιούμε με 2 ζελατίνες.
6
Χρησιμοποιούμε το χαβιάρι beluga, πέρλες λεμόνι, παντζαρόφυλλα με vinaigrette από λάδι βασιλικού, ξύδι Kalamansi και λίγο λάδι αστακού για να διακοσμήσουμε το πιάτο.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Χρήστος Κίτσος για την συνταγή και το Villas Seaside Lounge & Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE