Ιούλιος 2018
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια1h & 20m
εκτελεση1h & 30m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Φιλετάρουμε τον αστακό σοτάροντάς τον με βούτυρο, λάδι σουσαμιού, season pepper φύκια-λεμόνι και αλάτι καπνιστό Δανίας.
2
Αφού φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 60 βαθμούς Κελσίου, αφαιρούμε και αφήνουμε να στραγγίξει.
3
Για τον πουρέ, ψήνουμε την πατάτα Περού κατευθείαν στη φωτιά μέσα σε αλουμινόχαρτο με βούτυρο, θυμάρι και λίγο λάδι αστακού.
4
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή περνάμε από θερμομίξ στους 70 βαθμούς Κελσίου για 3 λεπτά προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
5
Βράζουμε το παντζάρι 1.5 ώρα σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό και ξύδι Kalamansi και πολτοποιούμε με 2 ζελατίνες.
6
Χρησιμοποιούμε το χαβιάρι beluga, πέρλες λεμόνι, παντζαρόφυλλα με vinaigrette από λάδι βασιλικού, ξύδι Kalamansi και λίγο λάδι αστακού για να διακοσμήσουμε το πιάτο.



Ευχαριστούμε,
τον chef Χρήστος Κίτσος για την συνταγή και το Villas Seaside Lounge & Restaurant για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•1h & 40m
Ιούνιος 2018
Japanese pallet of flavors
Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•13h & 55m
Μάιος 2018
Country style αρνί με γλυκοπατάτα και γκρεμολάτα μυρωδικών
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 50m
Απρίλιος 2018
Κοκοράκι με carpaccio τρούφας & brunoise αγκινάρας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•35m
Μάρτιος 2018
Σαλάτα με όσπρια και ξυρισμένα λαχανικά
διαβαστε τη συνταγη