https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούνιος 2018

Japanese pallet of flavors

Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 40m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για τη σαλάτα κινόα με το αυγό tempura και το ceviche γαρίδας
1
Μουλιάζουμε το μείγμα κινόα για 20 λεπτά και μετά το βράζουμε.
2
Ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά και προσθέτουμε vinaigrette από ξύδι με τζίντζερ.
3
Πανάρουμε και τηγανίζουμε το αυγό κι έπειτα κόβουμε στη μέση.
4
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, λεμόνι και τα μυρωδικά και αφήνουμε 15 λεπτά να ψηθεί στο αλάτι.
5
Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε το αυγό με το ceviche γαρίδας και τη σάλτσα hollandaise.
Για το ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki
1
Βράζουμε το ρύζι sushi και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά.
2
Προσθέτουμε σόγια κι έπειτα τη wokpaste teriyaki.
3
Μόλις γλασάρει, σερβίρουμε.
Για το crispy shrimp
1
Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε κρύο νερό και τυλίγουμε τη γαρίδα.
2
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα piri piri.
Για το ταρτάρ σολομού
1
Ψιλοκόβουμε το σολομό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
2
Με το peeler, κόβουμε φιλέτα από το αγγούρι.
3
Τυλίγουμε με το αγγούρι το ταρτάρ σε ρολά και σερβίρουμε με μαγιονέζα, πέρλες αστακού και λίγες σταγόνες grapefruit.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ειρήνη Τσιολάκη για την συνταγή και το Saki Sushi Bar για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE