Ιούνιος 2018
Japanese pallet of flavors
Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 40m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
Για τη σαλάτα κινόα με το αυγό tempura και το ceviche γαρίδας
1
Μουλιάζουμε το μείγμα κινόα για 20 λεπτά και μετά το βράζουμε.
2
Ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά και προσθέτουμε vinaigrette από ξύδι με τζίντζερ.
3
Πανάρουμε και τηγανίζουμε το αυγό κι έπειτα κόβουμε στη μέση.
4
Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, λεμόνι και τα μυρωδικά και αφήνουμε 15 λεπτά να ψηθεί στο αλάτι.
5
Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε το αυγό με το ceviche γαρίδας και τη σάλτσα hollandaise.
Για το ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki
1
Βράζουμε το ρύζι sushi και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά.
2
Προσθέτουμε σόγια κι έπειτα τη wokpaste teriyaki.
3
Μόλις γλασάρει, σερβίρουμε.
Για το crispy shrimp
1
Μουλιάζουμε τα noodles ρυζιού σε κρύο νερό και τυλίγουμε τη γαρίδα.
2
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα piri piri.
Για το ταρτάρ σολομού
1
Ψιλοκόβουμε το σολομό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
2
Με το peeler, κόβουμε φιλέτα από το αγγούρι.
3
Τυλίγουμε με το αγγούρι το ταρτάρ σε ρολά και σερβίρουμε με μαγιονέζα, πέρλες αστακού και λίγες σταγόνες grapefruit.



Ευχαριστούμε,
τον chef Ειρήνη Τσιολάκη για την συνταγή και το Saki Sushi Bar για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•13h & 55m
Μάιος 2018
Country style αρνί με γλυκοπατάτα και γκρεμολάτα μυρωδικών
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•2h & 50m
Απρίλιος 2018
Κοκοράκι με carpaccio τρούφας & brunoise αγκινάρας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•35m
Μάρτιος 2018
Σαλάτα με όσπρια και ξυρισμένα λαχανικά
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•25m
Φεβρουάριος 2018
Κοτόπουλο Tikka Masala με Basmati και sauce γιαουρτιού
διαβαστε τη συνταγη