Μάρτιος 2018
Σαλάτα με όσπρια και ξυρισμένα λαχανικά
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
1
Για τη Vinaigrette, βάζουμε στο blender το βαλσάμικο με άρωμα φράουλας μαζί με το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και 2 γραμμάρια αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και παχύρρευστο.
2
Για το κρεμμύδι τουρσί, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ μικρούς ομοιόμορφους κύβους και τα βάζουμε για 12 ώρες σε μείγμα από 75 ml λευκό βαλσάμικο, 200 ml νερό, 35 γραμμάρια ζάχαρη και 5 γραμμάρια αλάτι.
3
Φουσκώνουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό από το προηγούμενο βράδυ, βράζουμε τα όσπρια σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην υπάρχει παραπανίσιο νερό για να κρατήσει η μαύρη φακή το χρώμα της.
4
Καθαρίζουμε το φινόκιο εξωτερικά και έπειτα κόβουμε αυτό και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο.
5
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (φακή Le Puy, φακή Beluga, φασόλι Flageolet, δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς, τομάτα φρέσκια μερικώς λιασμένη, κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια), προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι τουρσί, όση vinaigrette θέλουμε και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια και τα τηγανίζουμε να γίνουν τραγανά για να γαρνίρουμε τη σαλάτα με αυτά.



Ευχαριστούμε,
τον chef Μηνάς Νίτης για την συνταγή και το Les Zazous για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•25m
Φεβρουάριος 2018
Κοτόπουλο Tikka Masala με Basmati και sauce γιαουρτιού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•35m
Ιανουάριος 2018
Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φοντί παρμεζάνας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•30m
Δεκέμβριος 2017
Tripoline με ροφό σε σάλτσα ρόκας
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•30m
Οκτώβριος 2017
Φακή μπελούγκα με καπνιστό σκουμπρί σε καρπάτσιο ντομάτας
διαβαστε τη συνταγη