https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάρτιος 2018

Σαλάτα με όσπρια και ξυρισμένα λαχανικά

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια30m
εκτελεση35m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

1
Για τη Vinaigrette, βάζουμε στο blender το βαλσάμικο με άρωμα φράουλας μαζί με το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και 2 γραμμάρια αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και παχύρρευστο.
2
Για το κρεμμύδι τουρσί, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ μικρούς ομοιόμορφους κύβους και τα βάζουμε για 12 ώρες σε μείγμα από 75 ml λευκό βαλσάμικο, 200 ml νερό, 35 γραμμάρια ζάχαρη και 5 γραμμάρια αλάτι.
3
Φουσκώνουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό από το προηγούμενο βράδυ, βράζουμε τα όσπρια σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην υπάρχει παραπανίσιο νερό για να κρατήσει η μαύρη φακή το χρώμα της.
4
Καθαρίζουμε το φινόκιο εξωτερικά και έπειτα κόβουμε αυτό και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο.
5
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (φακή Le Puy, φακή Beluga, φασόλι Flageolet, δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς, τομάτα φρέσκια μερικώς λιασμένη, κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια), προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι τουρσί, όση vinaigrette θέλουμε και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια και τα τηγανίζουμε να γίνουν τραγανά για να γαρνίρουμε τη σαλάτα με αυτά.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Μηνάς Νίτης για την συνταγή και το Les Zazous για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE