https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Απρίλιος 2018

Κοκοράκι με carpaccio τρούφας & brunoise αγκινάρας

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h & 30m
εκτελεση2h & 50m
μεριδες2

υλικα

εκτελεση

Για το κοκοράκι
1
Καίμε με ένα φλόγιστρο ελάχιστα τις τρίχες από το κοκοράκι, κατά προτίμηση νανάκι, και κρατάμε τις καρκάσες.
2
Σοτάρουμε το κοκοράκι εφόσον έχουμε αλείψει με μπλε αλάτι Περσίας και πιπέρι μαύρο Lampong, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και τελειώνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
3
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.
Για την αγκινάρα
1
Χρησιμοποιούμε τις φέτες αγκινάρας Trifolati και τις αγκινάρες με βλαστό και τις κόβουμε brunoise.
2
Σοτάρουμε χωρίς να προσθέσουμε λάδι διότι περιέχουν ήδη οι αγκινάρες και προσθέτουμε το Season pepper σκόρδο-κρεμμύδια(εσαλότ) και το πράσινο μήλο το οποίο και αυτό το έχουμε κόψει brunoise.
3
Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και στο τέλος βούτυρο, κρέμα παρμεζάνας και κρέμα ταρτουφάτα σκούρα.
Για τη σάλτσα
1
Βάζουμε στο φούρνο τις καρκάσες για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.
2
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας και στο τέλος προσθέτουμε τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης και τις καρκάσες από το ταψί το οποίο έχουμε σβήσει με το κόκκινο κρασί και έχουμε πάρει όλο το jus.
3
Βράζουμε για 1.5 ώρα και σουρώνουμε.
4
Φέρνουμε τη σάλτσα μας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Χάρης Τοπάλογλου για την συνταγή και το CHILAI Wine Bar & Restaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE