https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2022

Barcaiolo

Μια διαφορετική πρόταση για πίτσα με θαλασσινά, crumble μαύρου σκόρδου, wedges λεμονιού και μουστάρδα λεμόνι σε κύβους

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια25m
εκτελεση35m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Προετοιμασία
1
Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ την τομάτα san marzano και καρυκεύουμε με spicemix del mondo flamenco.
2
Καθαρίζουμε τις καραβίδες αφήνοντας το κέλυφος και σοτάρουμε σε βούτυρο αρωματισμένο με το spice oil πράσινα βότανα σκόρδο.
3
Αχνίζουμε τις αχιβάδες σε λευκό κρασί και σκόρδο, αποσύρουμε και ομοίως για τα μύδια.
4
Κάνουμε reduction το ζωμό από τα οστρακοειδή, το σκόρδο και το κρασί, περνάμε από σινουά, το κρυώνουμε και το ομογενοποιούμε μαζί με humus di mare λεμόνι κάπαρη και ελαιόλαδο. Αποθηκεύουμε σε μπιμπερό.
5
Κόβουμε σε κύβους τη μουστάρδα λεμόνι για το τελικό γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
1
Ανοίγουμε την pizza, απλώνουμε την καρυκευμένη τομάτα san marzano, τις αντζούγιες και ψήνουμε σε ξυλόφουρνο στους 420 βαθμούς κελσίου για 90 δευτερόλεπτα όπως παραδοσιακά ψήνετε η pizza Napolitana.
2
Σ’ ένα μαντεμένιο σκεύος σοτάρουμε τα θαλασσινά μας για 2 λεπτά στον ξυλόφουρνο διαβρέχοντας τα με το reduction από τον ζωμό τους.
3
Στήνουμε την pizza μας προσθέτοντας τα θαλασσινά ανά είδος.
4
Διανθίζουμε με crumble μαύρου σκόρδου, wedges λεμονιού και μουστάρδα λεμόνι σε κύβους.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ανδρέας Τόντης για την συνταγή και το UNA για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE