https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2022

Medi terra elements

Γαύρος μαρινάτος με πέστο βασιλικού, χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών και σάλτσα απο aceto balsamico με μέλι και μουστάρδα

κατηγοριασαλάτα
προετοιμασια40m
εκτελεση45m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Καθαρίζουμε το κεντρικό κόκκαλο των γαύρων αφήνοντας την ουρά.
2
Ξεπλένουμε και βάζουμε τα φιλετάκια σε νερό με πάγο για περίπου 15 λεπτά.
3
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος, ρίχνουμε αλάτι, alba rosa ροζ ξύδι, θυμάρι, καυτερή πιπεριά και σκόρδο.
4
Αφήνουμε μέχρι να ασπρίσουν τα φιλέτα μας.
5
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και αλείφουμε με ξύδι τομάτας.
6
Σ’ ένα blender βάζουμε το aceto balsamico, το μέλι, τη μουστάρδα dijon, αλάτι και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
7
Ψήνουμε στη σχάρα τις φέτες τομάτας με αλάτι και ελαιόλαδο και στήνουμε το πιάτο μας.
8
Στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε τις τομάτες, τις αλείφουμε με πέστο βασιλικού και κεντρικά πάνω και κάτω της τομάτας το χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών.
9
Πανάρουμε τη μισή μοτσαρέλα με το crumble τομάτας, βάζουμε τα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα βαλσάμικο.
10
Τέλος, βάζουμε περιμετρικά τα φιλέτα του γαύρου, καρυκεύουμε με season pepper αραμπιάτα, αρωματίζουμε με λάδι βασιλικού και ρίχνουμε τις νιφάδες κόκκινης τομάτας.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Ελένη Μεϊμάρογλου για την συνταγή και το Nefeli για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE