https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Μάιος 2022

Reef n Beef

Ενα surf 'n'turf πιάτο που συνδυάζει την αστακοουρά με το rib eye, πολέντα με κρέμα πρασινου σπαραγιού και τραγανό αρακά

κατηγοριακυρίως
προετοιμασια20m
εκτελεση36m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Προετοιμασία
1
Για την αστακοουρά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και nduja και σβήνουμε με κονιάκ.
2
Για το rib eye φτιάχνουμε μια κρούστα γύρω του με το trappers blend και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
3
Για την πολέντα, βράζουμε νερό και προσθέτουμε την πολέντα μέχρι να δέσει, προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα πράσινου σπαραγγιού και το βούτυρο.
4
Για την pepper sauce, σοτάρουμε το season pepper φύκια λεμόνι, με το season pepper σκόρδο κρεμμύδι και το green fresh & salted pepper και σβήνουμε με κονιάκ, βάζουμε την gravy και τέλος την pepper sauce.
Εκτέλεση
1
Αλείφουμε την αστακοουρά με nduja και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα.
2
Για το rib eye ψήνουμε στη σχάρα για μερικά λεπτά ανάλογα το επίπεδο ψησίματος που θέλουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
3
Για την πολέντα προσθέτουμε λίγο νερό και δίνουμε μια βράση.
4
Για την pepper sauce τη ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι.
5
Στήνουμε την πολέντα μ’ ένα τσέρκι σε σχήμα μισοφέγγαρο, στις άκρες του τοποθετούμε το rib eye και ρίχνουμε μέσα την pepper sauce. Πάνω στο rib eye στήνουμε την αστακοουρά και πάνω στην πολέντα τον τραγανό αρακά, τα σπαράγγια, τις φύτρες αρακά και τα βρώσιμα λουλούδια.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Σοφία Τεφτσή για την συνταγή και το MAIAMI για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE