Οκτώβριος 2018
Black Croc burger
Ενα ιδιαίτερο burger με κιμά κροκοδείλου, μαύρο ψωμάκι απο μελάνι σουπιάς, μαγιονέζα πράσινης μουστάρδας και πατάτες country
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια2h & 30m
εκτελεση2h & 45m
μεριδες2
υλικα
εκτελεση
Μαύρο ψωμάκι από μελάνι σουπιάς
1
Σε μία μπασίνα τοποθετούμε αλεύρι κοσκινισμένο και όλα τα υλικά, εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε με το κουτάλι, σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό και ομογενοποιούμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
2
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
3
Σε μπασίνα, πλάθουμε και κόβουμε κομμάτια (6 τεμάχια).
4
Πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια.
5
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος τους για 30-40 λεπτά.
6
Μετά τα ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Burger κροκόδειλου
1
Παίρνουμε μία μπασίνα και βάζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και πλάθουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
2
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα και στην συνέχεια φτιάχνουμε μπιφτέκια.
Chutney λάχανο-μήλο
1
Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα μήλα σε σχήμα ζουλιέν. Τα καρότα τα τρίβουμε από την χοντρή μεριά του τρίφτη.
2
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε λάχανο, φινόκιο. Ανακατεύουμε συνέχεια.
3
Κατά την διάρκεια ρίχνουμε τα καρότα, ζάχαρη για να καραμελώσουν, κόκκινο κρασί, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει μία βράσει χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει. 10 λεπτά πριν γίνει, προσθέτουμε τη sweet & sour wokpaste.
4
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τους κρόκους. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μίξερ, εκτός από το ηλιέλαιο. Καθώς χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο “κορδόνι”. Όταν πάρει όλο το ηλιέλαιο και πήξει, είναι έτοιμη.
Πατάτες country
1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, να μην έχουν καθόλου χώματα. Σε ταψί τοποθετούμε στο κάτω μέρος αλάτι χοντρό . Από πάνω βάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 160 για 40-45 λεπτά.
2
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τις κόβουμε κυδωνάτες.
3
Στην συνέχεια τις μαρινάρουμε με spice oil πράσινα βότανα-σκόρδο και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα.
Στήσιμο burger
1
Κόβουμε το ψωμάκι στην μέση. Αλείφουμε πάνω κάτω με μαγιονέζα από σάλτσα πράσινης μουστάρδας. Lollo rosso, ντομάτα περασμένη από σχάρα, αγγουράκι κορνισόν, chutney λάχανο-μήλο, μπιφτέκι κροκόδειλου, μαρμελάδα κρεμμυδιού και το “καπάκι”.



Ευχαριστούμε,
τον chef Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου για την συνταγή και το Esperanto για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•1h & 10m
Σεπτέμβριος 2018
Χταπόδι με μελιτζάνες και αρώματα Magna
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40m
Αύγουστος 2018
Χτένια με λάδι αστακού, πουρέ καρότου & τρίχρωμη κινόα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 30m
Ιούλιος 2018
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 40m
Ιούνιος 2018
Japanese pallet of flavors
Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!
διαβαστε τη συνταγη