https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Σεπτέμβριος 2018

Χταπόδι με μελιτζάνες και αρώματα Magna

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 10m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Βράζουμε το χταπόδι μαζί με: Aceto Balsamico, Αστεροειδή Γλυκάνισο, φύλλο Δάφνης και Πιπέρι Lampong για 45 – 60 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός του.
2
Το κρυώνουμε, το καθαρίζουμε και το αποθηκεύουμε στη συντήρηση μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το πλοκάμι του.
3
Κόβουμε μέτριο μπρινουάζ τη μελιτζάνα, την τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να ροδίσει και την αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
4
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες χωρίς να τις στραγγίξουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς επιπλέον λιπαρή ουσία.
5
Κόβουμε το χταπόδι, το αλατίζουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι να σοταριστεί.
6
Σβήνουμε με το ξύδι τομάτας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και την piri piri χωρίς ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει, (ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο νεράκι ανάλογα το βράσιμο του χταποδιού), αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι με κακάο και γλυκάνισο και κατεβάζουμε τη φωτιά.
7
Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια εγκάρσια στη μέση και τα περνάμε ελαφρώς με το φλόγιστρο να καραμελώσουν.
8
Προσθέτουμε το ραπανάκι σε φέτες, τις ροδέλες τσίλι και τις φύτρες.
9
Ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Γιάννης Μουλαδάκης για την συνταγή και το Athos για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE