Σεπτέμβριος 2018
Χταπόδι με μελιτζάνες και αρώματα Magna
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 10m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Βράζουμε το χταπόδι μαζί με: Aceto Balsamico, Αστεροειδή Γλυκάνισο, φύλλο Δάφνης και Πιπέρι Lampong για 45 – 60 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός του.
2
Το κρυώνουμε, το καθαρίζουμε και το αποθηκεύουμε στη συντήρηση μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το πλοκάμι του.
3
Κόβουμε μέτριο μπρινουάζ τη μελιτζάνα, την τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να ροδίσει και την αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
4
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες χωρίς να τις στραγγίξουμε, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς επιπλέον λιπαρή ουσία.
5
Κόβουμε το χταπόδι, το αλατίζουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι να σοταριστεί.
6
Σβήνουμε με το ξύδι τομάτας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και την piri piri χωρίς ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει, (ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο νεράκι ανάλογα το βράσιμο του χταποδιού), αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πιπέρι με κακάο και γλυκάνισο και κατεβάζουμε τη φωτιά.
7
Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια εγκάρσια στη μέση και τα περνάμε ελαφρώς με το φλόγιστρο να καραμελώσουν.
8
Προσθέτουμε το ραπανάκι σε φέτες, τις ροδέλες τσίλι και τις φύτρες.
9
Ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.



Ευχαριστούμε,
τον chef Γιάννης Μουλαδάκης για την συνταγή και το Athos για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•40m
Αύγουστος 2018
Χτένια με λάδι αστακού, πουρέ καρότου & τρίχρωμη κινόα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•1h & 30m
Ιούλιος 2018
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•1h & 40m
Ιούνιος 2018
Japanese pallet of flavors
Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•13h & 55m
Μάιος 2018
Country style αρνί με γλυκοπατάτα και γκρεμολάτα μυρωδικών
διαβαστε τη συνταγη