Αύγουστος 2018
Χτένια με λάδι αστακού, πουρέ καρότου & τρίχρωμη κινόα
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια30m
εκτελεση40m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
Για τα χτένια
1
Σοτάρουμε τα χτένια, ενώ τα έχουμε αλατοπιπερώσει, σε ένα μικρό τηγάνι.
2
Ρίχνουμε το βούτυρο και τα γυρνάμε έως ότου να είναι έτοιμα.
3
Θα χρειαστούν 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τον πουρέ καρότου
1
Βράζουμε τα καρότα για περίπου 10 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν.
2
Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στον κάδο του thermomix και τα πολτοποιούμε στην ταχύτητα 10 για 2 λεπτά.
3
Έπειτα προσθέτουμε το τζίντζερ, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι και την ξανθάνα.
4
Χτυπάμε πάλι στην ταχύτητα 8 για ένα λεπτό και είναι έτοιμος.
Για την κινόα
1
Ξεβγάζουμε την κινόα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό.
2
Προσθέτουμε την κινόα και την βράζουμε έως ότου απορροφήσει όλο το νερό σε χαμηλή φωτιά.
Για τη σκόνη μπέικον
1
Αποξηραίνουμε τις φέτες μπέικον. Τις τοποθετούμε στον κάδο του thermomix και τις περνάμε στην ταχύτητα 10 έως ότου να γίνουν σκόνη.
2
Προσθέτουμε και το άρωμα μπέικον και ανακατεύουμε.
Για το tuile από μελάνι σουπιάς
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε ώσπου να γίνει ένα μείγμα.
2
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
3
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το tuile παντζαριού ρίχνοντας το παντζάρι στο μίξερ και όχι το μελάνι σουπιάς.
Για το στήσιμο
1
Βάζουμε τον πουρέ καρότου και δίπλα του λίγη κινόα.
2
Έπειτα δίπλα τα χτένια.
3
Πασπαλίζουμε με σκόνη μπέικον και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι αστακού πάνω στα χτένια.
4
Διακοσμούμε με μικρολαχανικά και τα tuile από μελάνι σουπιάς και παντζάρι.



Ευχαριστούμε,
τον chef Μάνος Γκοτσούλιας για την συνταγή και το Azur sea food restaurant για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•1h & 30m
Ιούλιος 2018
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 40m
Ιούνιος 2018
Japanese pallet of flavors
Σαλάτα κινό με αυγό tempura, ceviche γαρίδας, ρύζι ατμού με κοτόπουλο teriyaki, crispy shrimps και tartare σολομού σε μια ιαπωνική παλέτα γεμάτη γεύση!
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•13h & 55m
Μάιος 2018
Country style αρνί με γλυκοπατάτα και γκρεμολάτα μυρωδικών
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•2h & 50m
Απρίλιος 2018
Κοκοράκι με carpaccio τρούφας & brunoise αγκινάρας
διαβαστε τη συνταγη