https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Δεκέμβριος 2018

Carpaccio πάπιας, αγκινάρες σε υφές και “πέτρες” πορτσίνι

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια12h
εκτελεση12h & 20m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

Για την πάπια
1
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το φιλέτο μας.
2
Βάζουμε σ’ ένα γουδί τα κέδρο, κόλιανδρο, αλάτι καπνιστό, θυμάρι, καστανή ζάχαρη και τα 4 είδη πιπέρι ολόκληρο και τα σπάμε έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα.
3
Έπειτα, παστώνουμε το φιλέτο σε όλη την επιφάνειά του με το μείγμα από το γουδί και το αφήνουμε για 12 ώρες σε σχάρα να στραγγίξει, μέσα στο ψυγείο.
Για τις “πέτρες” Πορτσίνι
1
Σε μπασίνα προσθέτουμε το Maltosec και σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι πορτσίνι και ανακατεύουμε με φουέ, έως ότου να δημιουργηθούν “πέτρες”.
2
Έπειτα, παίρνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα χτυπάμε σε blender και τα περνάμε από ψιλό σιτάκι για να μείνει μόνο η σκόνη.
3
Παίρνουμε τις “πέτρες” και τις περνάμε από τη σκόνη πορτσίνι με κυκλικές κινήσεις.
Για τη σάλτσα
1
Βάζουμε σ’ ένα blender 5 γραμμάρια από το μείγμα φρούτων του δάσους, τη σάλτσα gravy και το Saba και τα χτυπάμε.
Αγκινάρα σε υφές (3)
1
Μία αγκινάρα τη χρησιμοποιούμε ολόκληρη, την περνάμε από φλόγιστρο και έπειτα κόβουμε τα φύλλα.
2
Μία αγκινάρα την παγώνουμε, την κόβουμε σε ζαμπονομηχανή και έπειτα την τηγανίζουμε.
3
Τέλος, για τον πουρέ αγκινάρας, παίρνουμε 2 αγκινάρες, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε στο θερμομίξ έως ότου να γίνουν πουρές και τις περνάμε από σίτα.
Για το στήσιμο
1
Διακοσμούμε με 5 γραμμάρια mix φρούτα του δάσους, λουλούδια και φύτρες.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Δημήτρης Κοτσιβός για την συνταγή και το Ciel Bar Reastaurant για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE