https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull
https://api.magnacarta.grnull

Νοέμβριος 2018

Pizza Mexicana Puebla

Μια spicy πίτσα με mole puebla, κοτόπουλο, τυρί κρέμα και spice oil καπνιστή πάπρικα - jalapeno

κατηγοριαdot iconκυρίως
προετοιμασιαdot icon3h & 10m
εκτελεσηdot icon3h & 15m
μεριδεςdot icon1

υλικα

εκτελεση

1
Σε μπασίνα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας με φουέ μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.
2
Αδειάζουμε σε μπιμπερό.
3
Για το ζωμό χρησιμοποιούμε για κάθε 1 λίτρο ζεστό νερό, 220 γραμμάρια ζωμό κότας.
4
Μουλιάζουμε τα φασόλια για περίπου 2 ώρες και βράζουμε με αλάτι και λίγο ζάχαρη για 55-60 λεπτά.
5
Βράζουμε το κοτόπουλο και περνάμε τα φιλέτα από αρωματικό λάδι με θυμάρι, δενδρολίβανο και βάζουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά να πάρει γραμμές.
6
Ανοίγουμε με τα χέρια ένα ζυμάρι 300 γραμμαρίων στα 38 εκατοστά, αφού πρώτα το περάσαμε από ψυχρή ωρίμανση 5 ημερών.
7
Με το μπιμπερό κάνουμε τη mole puebla γραμμές πάνω στο ζυμάρι.
8
Ρίχνουμε τις τρίχρωμες πιπεριές, το κοτόπουλο και τα φασόλια.
9
Ψήνουμε στους 400 βαθμούς για 1 λεπτό.
10
Βγάζουμε απ’ το φούρνο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τα τοματίνια.
11
Τέλος, τρίβουμε το cacao pepper μπαχάρι-βατόμουρο, το τσίλι σε ροδέλες και το κίτρινο τσίλι Aji-Amarillo.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Αχιλλέας Χαρίτος για την συνταγή και το Padrino SKG Food Stories για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE