Νοέμβριος 2018
Pizza Mexicana Puebla
Μια spicy πίτσα με mole puebla, κοτόπουλο, τυρί κρέμα και spice oil καπνιστή πάπρικα - jalapeno
κατηγοριακυρίως
προετοιμασια3h & 10m
εκτελεση3h & 15m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Σε μπασίνα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας με φουέ μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.
2
Αδειάζουμε σε μπιμπερό.
3
Για το ζωμό χρησιμοποιούμε για κάθε 1 λίτρο ζεστό νερό, 220 γραμμάρια ζωμό κότας.
4
Μουλιάζουμε τα φασόλια για περίπου 2 ώρες και βράζουμε με αλάτι και λίγο ζάχαρη για 55-60 λεπτά.
5
Βράζουμε το κοτόπουλο και περνάμε τα φιλέτα από αρωματικό λάδι με θυμάρι, δενδρολίβανο και βάζουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά να πάρει γραμμές.
6
Ανοίγουμε με τα χέρια ένα ζυμάρι 300 γραμμαρίων στα 38 εκατοστά, αφού πρώτα το περάσαμε από ψυχρή ωρίμανση 5 ημερών.
7
Με το μπιμπερό κάνουμε τη mole puebla γραμμές πάνω στο ζυμάρι.
8
Ρίχνουμε τις τρίχρωμες πιπεριές, το κοτόπουλο και τα φασόλια.
9
Ψήνουμε στους 400 βαθμούς για 1 λεπτό.
10
Βγάζουμε απ’ το φούρνο και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και τα τοματίνια.
11
Τέλος, τρίβουμε το cacao pepper μπαχάρι-βατόμουρο, το τσίλι σε ροδέλες και το κίτρινο τσίλι Aji-Amarillo.



Ευχαριστούμε,
τον chef Αχιλλέας Χαρίτος για την συνταγή και το Padrino SKG Food Stories για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
κυρίως•2h & 45m
Οκτώβριος 2018
Black Croc burger
Ενα ιδιαίτερο burger με κιμά κροκοδείλου, μαύρο ψωμάκι απο μελάνι σουπιάς, μαγιονέζα πράσινης μουστάρδας και πατάτες country
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 10m
Σεπτέμβριος 2018
Χταπόδι με μελιτζάνες και αρώματα Magna
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•40m
Αύγουστος 2018
Χτένια με λάδι αστακού, πουρέ καρότου & τρίχρωμη κινόα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
κυρίως•1h & 30m
Ιούλιος 2018
Αστακός με πουρέ πατάτας Περού
διαβαστε τη συνταγη