Αύγουστος 2020
Dress code: Red
Παναρισμένα φιλέτα τόνου πάνω σε χώμα απο παξιμάδι χαρουπιού με λιαστά τραγανά πεπερόνι και dots απο σάλτσα ravigote
κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
1
Μαρινάρουμε τον τόνο με αλάτι μπλε Περσίας και fruit pepper λεμόνι.
2
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό.
3
Δημιουργούμε ένα μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
4
Πανάρουμε τον τόνο βουτώντας τον στο αλεύρι, το αυγό κι έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
5
Τοποθετούμε τον τόνο σε ζεστό λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα.
6
Βάζουμε στο πιάτο κατά μήκος το χώμα από χαρουποπαξίμαδο με τα λιαστά τραγανά πεπερόνι κι από πάνω τοποθετούμε τον τόνο. Επίσης κατά μήκος προσθέτουμε τη wokpaste teriyaki πάνω από τον τόνο και τις πέρλες από βαλσάμικο με γεύση λεμόνι.
7
Μ’ ένα “μπιμπερό”, κάνουμε 3 τελείες από σάλτσα ravigote δίπλα στον τόνο και στο τέλος προσθέτουμε τις ροδέλες από τσίλι.
8
Συνοδεύουμε με σάλτσα piri piri.



Ευχαριστούμε,
τον chef Μάνος Κοντός για την συνταγή και το Coquille Sea Food για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
ορεκτικό•24h & 30m
Ιούλιος 2020
Morning nests
Pancakes γλυκοπατάτας με τραγανό καραμελωμένο bacon σε σιρόπι μήλου, τσίπς πολέντα και σαλάτα καρότο με ξύδι Kalamansi
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•4h & 30m
Ιούνιος 2020
Cowboy grilled platter
Ενα mix κρεατικών και sauce για μια ξεχωριστή ποικιλία ή ενα άκρως επιτυχημένο barbeque!
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•47m
Μάιος 2020
Χτένια με κρέμα αγκινάρας, bacon θαλάσσης & σμέουρα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
ορεκτικό•50m
Απρίλιος 2020
Χοιρινό iberico με fregola και σάλτσα orange & mint
διαβαστε τη συνταγη