https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Αύγουστος 2020

Dress code: Red

Παναρισμένα φιλέτα τόνου πάνω σε χώμα απο παξιμάδι χαρουπιού με λιαστά τραγανά πεπερόνι και dots απο σάλτσα ravigote

κατηγοριαορεκτικό
προετοιμασια15m
εκτελεση20m
μεριδες1

υλικα

εκτελεση

1
Μαρινάρουμε τον τόνο με αλάτι μπλε Περσίας και fruit pepper λεμόνι.
2
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό.
3
Δημιουργούμε ένα μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
4
Πανάρουμε τον τόνο βουτώντας τον στο αλεύρι, το αυγό κι έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά και το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού.
5
Τοποθετούμε τον τόνο σε ζεστό λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό καφετί χρώμα.
6
Βάζουμε στο πιάτο κατά μήκος το χώμα από χαρουποπαξίμαδο με τα λιαστά τραγανά πεπερόνι κι από πάνω τοποθετούμε τον τόνο. Επίσης κατά μήκος προσθέτουμε τη wokpaste teriyaki πάνω από τον τόνο και τις πέρλες από βαλσάμικο με γεύση λεμόνι.
7
Μ’ ένα “μπιμπερό”, κάνουμε 3 τελείες από σάλτσα ravigote δίπλα στον τόνο και στο τέλος προσθέτουμε τις ροδέλες από τσίλι.
8
Συνοδεύουμε με σάλτσα piri piri.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Μάνος Κοντός για την συνταγή και το Coquille Sea Food για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE