Ιούλιος 2020
Morning nests
Pancakes γλυκοπατάτας με τραγανό καραμελωμένο bacon σε σιρόπι μήλου, τσίπς πολέντα και σαλάτα καρότο με ξύδι Kalamansi
κατηγοριαbrunch
προετοιμασια24h
εκτελεση24h & 30m
μεριδες4
υλικα
εκτελεση
Ζύμη pancakes γλυκοπατάτας
1
Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες με χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν στο ψυγείο σε σουρωτήρι.
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μία μέρα για να καρυκευτεί καλά το μείγμα μας.
3
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
Apple bacon
1
Ψήνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
2
Με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι μήλου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
3
Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα gomasio-aji mirasol για να κολλήσει πάνω όσο είναι ζεστό.
Chips polenta
1
Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε την πολέντα, το ροζ πιπέρι και το αλάτι.
2
Ανοίγουμε την πολέντα σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
3
Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σαλάτα καρότου
1
Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε σε φλούδες με τον αποφλοιωτή.
2
Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ξύδι kalamansi και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
3
Σερβίρουμε με μυρώνια και sour cream.



Ευχαριστούμε,
τον chef Βαγγέλης Ασημακόπουλος για την συνταγή και το Canteen για τη φιλοξενία.
περισσοτερες συνταγες

guest chef
brunch•4h & 30m
Ιούνιος 2020
Cowboy grilled platter
Ενα mix κρεατικών και sauce για μια ξεχωριστή ποικιλία ή ενα άκρως επιτυχημένο barbeque!
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•47m
Μάιος 2020
Χτένια με κρέμα αγκινάρας, bacon θαλάσσης & σμέουρα
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•50m
Απρίλιος 2020
Χοιρινό iberico με fregola και σάλτσα orange & mint
διαβαστε τη συνταγη

guest chef
brunch•45m
Μάρτιος 2020
Tartare τσιπούρας με τρούφα
διαβαστε τη συνταγη