https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null
https://magnacarta.gr:1000null

Ιούλιος 2020

Morning nests

Pancakes γλυκοπατάτας με τραγανό καραμελωμένο bacon σε σιρόπι μήλου, τσίπς πολέντα και σαλάτα καρότο με ξύδι Kalamansi

κατηγοριαbrunch
προετοιμασια24h
εκτελεση24h & 30m
μεριδες4

υλικα

εκτελεση

Ζύμη pancakes γλυκοπατάτας
1
Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες με χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν στο ψυγείο σε σουρωτήρι.
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μία μέρα για να καρυκευτεί καλά το μείγμα μας.
3
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
Apple bacon
1
Ψήνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
2
Με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι μήλου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
3
Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα gomasio-aji mirasol για να κολλήσει πάνω όσο είναι ζεστό.
Chips polenta
1
Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε την πολέντα, το ροζ πιπέρι και το αλάτι.
2
Ανοίγουμε την πολέντα σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
3
Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σαλάτα καρότου
1
Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε σε φλούδες με τον αποφλοιωτή.
2
Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ξύδι kalamansi και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
3
Σερβίρουμε με μυρώνια και sour cream.
alt
Black background for thanks area
White background for thanks area

Ευχαριστούμε,

τον chef Βαγγέλης Ασημακόπουλος για την συνταγή και το Canteen για τη φιλοξενία.

περισσοτερες συνταγες

Μακεδονομάχων 16, Καλοχώρι, 57009

(+30) 2310 565200

info@magnacarta.gr

Copyright © 2025 Magna Carta. Designed & Developed by CANDEE